Sainz tudja, mi kell ahhoz, hogy a vb-címért harcoljon 2023-ban - F1VILÁG.HU

Sainz tudja, mi kell ahhoz, hogy a vb-címért harcoljon 2023-ban

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint a következetesség lesz a kulcs 2023-ban ahhoz, hogy a kiábrándító elmúlt idény után a világbajnoki címért csatázhasson.
Carlos Sainz, Ferrari, Monaco Grand Prix 2022, Monte Carlo,

A Ferrari versenyzője második szezonját töltötte az olasz istállónál, és miközben első éve remekül sikerült, 2022-ben nehezen boldogult: 62 ponttal maradt alul saját csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben, ráadásul hat kiesése is volt. Sainz azt mondja, sok jó dolog történt vele tavaly, ami miatt „mindig emlékezni” fog a 2022-es szezonra, hiszen például első F1-es győzelmét is megszerezte, ugyanakkor viszont szeretné kiküszöbölni az elmúlt idény problémáit.

„A szezon elején volt két kiesésem egymás után, a szezon végén viszont jól vezettem, viszont volt az austini baleset, miután a pole-ból rajtoltam, ráadásul az autó sem volt már elég jó a győzelemhez” – mondta a spanyol. „Sok hullámhegy és hullámvölgy jellemezte az idényemet. A következő idényben remélhetőleg kevesebb hullámvölgy lesz, és sok jó eredmény, így egy jóval egyenletesebb szezont teljesíthetek.”

„A célom az, hogy következetes legyek. Tudom már milyen versenyt nyerni, de ha az ember a világbajnoki címért akar harcolni, következetesnek kell lennie. Ha az élen van az ember, az 5. és 6. hely is rossz eredménynek számít, ha viszont 6-7 kiesése van, mint ahogy nekünk volt, akkor rengeteg pont kicsúszik az ember kezéből, ami miatt a bajnoki cím nem jön össze. Noha az is igaz, hogy [Max] Verstappen és a Red Bull erősebb volt.”

„Hiszem, hogy ezen pár lecke megtanulásával, illetve azzal, ha újra az a következetes Carlos leszek, aki voltam 2021-ben, és minden versenyt befejezek, akkor harcolhatok a világbajnoki címért.”

Sainz a tavalyi bajnokságot az 5. helyen zárta, elmondása szerint pedig olykor „közelinek, mégis távolinak” érezte, hogy a bajnoki címért csatázzon.

„Közelinek, mivel a világ egyik legjobb csapatánál versenyzem, az F1-ben viszont nagyon magasan van a mérce – úgy a csapatok, mint a versenyzők tekintetében. Évről évre meg fogom tenni a szükséges erőfeszítéseket, de a körülményeknek is adottnak kell lenniük, az egyik legjobb autóra lesz szükség, és ezt ki kell használni.”

„2022-ben volt először igazán versenyképes autóm, ennek hála pedig rengeteget tanultam. Meggyőződésem, hogy ki fogom használni ezt annak érdekében, hogy javuljak a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!