Sainz túltette magát a csalódottságon: „Tudom, mennyit érek versenyzőként!” - F1VILÁG.HU

Sainz túltette magát a csalódottságon: „Tudom, mennyit érek versenyzőként!”

HIRDETÉS
Hamar túltette magát a menesztéséből fakadó csalódottságon Carlos Sainz — a spanyol pilóta azt mondja, teljes mértékben az előttünk álló szezonra fókuszál, és pontosan tudja, mennyit ér versenyzőként.
Carlos Sainz Ferrari

Múlt csütörtökön derült ki, Sainzcal nem hosszabbít szerződést a Ferrari Forma-1-es csapata, így a rutinos versenyző az idei szezont követően távozni kényszerül Maranellóból. Helyére a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton érkezik majd, azt ugyanakkor még nem tudni, Sainz hol folytatja pályafutását 2025-ben.

A pletykák szerint jó eséllyel ő lehet majd a száguldó cirkuszba 2026-ban megérkező Audi egyik versenyzője, de több másik istállóval is összefüggésbe hozták. Sainz azonban azt mondja, egyelőre nem gondol a jövőre, kizárólag az lebeg a szeme előtt, hogy jó formát nyújtson utolsó ferraris évében.

„Nem, nem vagyok csalódott” — mondta a spanyol versenyző. „Miután már szereztem tapasztalatot belülről a Ferrarinál, tisztában voltam néhány dologgal, és felkészültem a csapattal a jövőbeli változások tekintetében.”

„Ám ahogy elmondtam már, nem akarok másra gondolni, minthogy mindent beleadok az idei szezonban, ami rám vár a Ferrarival. Nyugodt vagyok, tudjuk, hogy egy nagyon fontos idény áll előttünk. Ez lesz az utolsó évem a Ferrarinál, szóval a tőlem telhető legjobbat akarom nyújtani. Gokartokkal is tréningezem, hogy a legjobbat tudjam nyújtani, amikor a pályán leszek.”

„Kétségkívül nem ez a legjobb érzés, amivel kezdeni lehet a szezont, de Bahreinben felveszem majd a sisakomat, pályára gurulok, és csak annak az érzése lesz bennem, hogy gyorsbab és gyorsabb legyek, a győzelmet tűzöm ki célul az idei bajnokságban.”

Sainz tavaly a Ferrari egyetlen győzelmét szerezte, és meggyőződése, hogy idén még jobb teljesítményre lesz majd képes.

„Pályafutásom során mindig sikerült előrelépéseket tennem, minden évben javulni tudtam. Ez mindig is így volt, és mindig ez lesz a filozófiám. Ugyanez vonatkozik az idei évre is. 2024-ben leszek 30, de fiatalabbnak és motiváltabbnak érzem magam, mint valaha.”

„Tisztában vagyok azzal, mennyit érek versenyzőként, ezért az oka annak, hogy nagyon higgadtan tekintek a jövőbe. Jó dolgok fognak történni, de most a célom az, hogy a legjobbat nyújtsam a Ferrarival. Más tél volt ez, mint általában, változtattam az edzői csapatomon, a felkészülésemen, több kardiovaszkuláris munkát végzek, és újra elkezdtem biciklizni. És próbálok annyit tréningezni gokarttal és autóval, amennyit csak lehet. Ezt élvezem a legjobban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!