Sainz úgy érzi, a biztonsági autó fosztotta meg a dobogótól - F1VILÁG.HU

Sainz úgy érzi, a biztonsági autó fosztotta meg a dobogótól

A 18. helyről vágott neki a vasárnapi Olasz Nagydíjnak, és éppen csak lecsúszott a dobogóról Monzában a Ferrari rutinos versenyzője, Carlos Sainz.

A spanyol a szombati időmérőn a 3. legjobb időt futotta, ám a V6-os erőforrás cseréje miatt a mezőny végére száműzték – innen kellett felkapaszkodnia. A Ferrari pilótája remek tempót mutatott az 53 körös verseny során, és hamar esélyessé vált arra, hogy felálljon a dobogóra. Végül be kellett érnie a 4. hellyel, a verseny utolsó szakaszában pályára küldött biztonsági autó ugyanis a lehető legrosszabbkor jött számára.

„Nyilvánvalóan egy kicsit frusztrált vagyok a vége miatt, nagyon közel voltam a dobogóhoz, az utolsó körökben körönként másfél másodperccel zárkóztam fel George-ra, nagyon gyorsak voltunk” – mondta a spanyol versenyző a leintés után. „De sajnos beküldték a biztonsági autót.”

„Nagyon jó verseny volt, nagyszerű volt a tempónk, sok előzést végre tudtam hajtani, és nagyon hamar esélyessé váltam a dobogóra.”

Arra a kérdésre, hogy a monzai szereplés optimizmussal tölti-e el a bajnokság hátralévő részére, Sainz így felelt: „Hogyne, mert nagyon gyorsak voltunk, és igazán otthon éreztem magam az autóban, főleg a lágy gumis etapban. Akkor is nagyon jó volt, amikor másokat előztem, szóval úgy érzem, előre tudtunk lépni, szóval fontos, hogy optimalizáljuk a következő versenyeket, illetve az eredményeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!