Sainz úgy érzi, egy jobb körrel megszerezhette volna a pole-t - F1VILÁG.HU

Sainz úgy érzi, egy jobb körrel megszerezhette volna a pole-t

HIRDETÉS
Bár eltűnt a Ferrari tempóelőnye a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjére, Carlos Sainz úgy érzi, egy tökéletes körrel övé lehetett volna a rajtelsőség a Hungaroringen – így érthető módon csalódott.
GP UNGHERIA F1/2022 - SABATO 30/07/2022   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A szombati kvalifikáción George Russell szerezte meg a pole-t, megelőzve mindkét Ferrarit, Sainz pedig a 2. pozícióból startolhat majd a vasárnapi futamon. A Ferrari spanyolja az időmérő után csalódottságának adott hangot, szerinte ugyanis megszerezhette volna a rajtelsőséget, ha második nekifutásra egy jobb kört rak össze a Q3-ban.

„Nem vagyok valami elégedett a végeredménnyel, mivel azt érzem, hogy futhattam volna jobb kört is utolsó nekifutásra” – mondta a spanyol pilóta. „Viszont inkább koncentrálok a pozitívumokra: jó helyzetből várhatjuk a versenyt, kényelmesen érzem magam az autóban egész hétvégén, és folyamatosan jó irányba haladunk.”

„Bízom abban, hogy át tudjuk menteni a pénteki remek tempót a futamra, szóval a győzelemért harcolunk majd. Gratulálok George-nak az első pole-jához. Nagyon jó kört rakott össze, és várom már a holnapi csatát! A Q3-as második etapban futott körömben semmi különleges nem volt. Nem volt elég jó a pole-hoz, szóval egy kicsit csalódott vagyok, mert egy tökéletes körrel oda tudtam volna tenni magam.”

Sainz beszélt arról is, a változó körülmények nem a Ferrari malmára hajtották a vizet.

„A körülmények változása, főleg a lágy gumik esetében talán nem nekünk kedveztek, pénteken ugyanis úgy tűnt, tempóelőnyünk van, ma pedig nem ez volt a helyzet. Még a Q1-ben és Q2-ben sem volt meg az az előnyünk, ami idén más versenyhétvégéken, és fel kellett tennünk az új gumikat, megfelelő időben kellett kimennünk, mert a középmezőny egyértelműben közelebb volt hozzánk, mint pénteken.”

„Szóval nem különösebben vagyunk elégedettek a mai nappal, azzal, ahogy az autó, és minden más működött, de egy tökéletes körrel ott lehettem volna, ezért is vagyok csalódott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!