Sainz úgy érzi, egy kicsit közelebb vannak a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Sainz úgy érzi, egy kicsit közelebb vannak a Red Bullhoz

HIRDETÉS
Egyértelműen a Red Bull a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj favoritja, Carlos Sainz ugyanakkor azt érzi, ezen a hétvégén egy kicsit közelebb lehetnek az osztrák istállóhoz.
2 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - VENERDI 17/03/2023 Carlos Sainz

A Ferrari már Bahreinben is közel tudott férkőzni a Red Bullhoz az időmérőn, a másnapi futamon azonban csúfos vereséget szenvedett a csapat, sőt, Carlos Sainz még az Aston Martint terelgető Fernando Alonsóval szemben is alulmaradt. A pénteki eredmények alapján az ember nem mondaná azt, hogy a maranellóiak olyan nagyot léptek előre, hiszen Charles Leclerc a 9., Carlos Sainz pedig csak a 10. lett, utóbbi versenyző azonban azt mondja, a szabadedzéseken látottak nem tükrözik a valós erőviszonyokat.

„Én személy szerint azt érzem, hogy egy kicsit közelebb vagyunk, mint Bahreinben. Nyilván ott vannak a motormódok, a pénteki pozícióink pedig nem tükrözi a valódi tempónkat. A versenytempó tekintetében határozottan versenyképesebbnek tűnünk” – mondta a spanyol pilóta. „Pozitívan várom a folytatást, tudván persze, hogy a Red Bull az egyértelmű favorit, az Aston Martin és a Mercedes pedig ott van körülöttünk.”

„A Red Bull egyértelműen favoritnak mondható, de a tempót, illetve az autóval kapcsolatos érzéseket tekintve az az érzésem, hogy egy kicsit közelebb vagyunk. Hogy ez a dobogóra lesz-e elég, vagy arra, hogy a tetején álljunk, majd vasárnap kiderül.”

Sainz beszélt arról is, tart attól, hogy a forgalom az edzésekhez hasonlóan az időmérőn is gondot okoz majd.

„Igen, elsősorban azért, mert a piszkos levegőnek borzasztó hatása van nagy tempónál, szóval vissza kell venned, ugyanakkor pedig nagyon oda kell figyelni a gyors kanyarokban. Ráadásul vakon megyünk, nem tudod, ki van mögötted, a mérnöködre kell támaszkodnod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!