Sainz úgy érzi, isten kezében volt: Tudtam, hogy nem látják, hogy ott állok! - F1VILÁG.HU

Sainz úgy érzi, isten kezében volt: Tudtam, hogy nem látják, hogy ott állok!

Rendkívül ijesztő pillanatokat élt át a Forma-1-es Japán Nagydíjon Carlos Sainz: a Ferrari versenyzője már a nyitókörben balesetet szenvedett, és centiken múlt, hogy a pályán leparkolt autójába nem rohant bele valamelyik versenytársa.

Sainz a vizes pályán veszítette el uralmát autója felett, és a korlátnak csapódott, ezt követően pedig visszacsúszott a pályára, ahol ellenfelei nagy tempóval haladtak el mellette úgy, hogy szinte semmit sem láttak. Komolyabb baleset szerencsére nem történt, Sainz pedig szerencsésnek is érzi magát. Azt mondja, a körülmények a rajt idejére rendkívül rosszak lettek.

„Mire elkezdődött a verseny, mi még intermediate-gumikon voltunk, de a körülmények miatt már extrém esőgumikra lett volna szükség” – magyarázta kiesése a spanyol pilóta. „Semmit nem láttam, szóval próbáltam kikerülni Checo [Perez] szélárnyékából, vízpermetéből, de hirtelen egy pocsolyába hajtottam, az autó felúszott, és elveszítettem a kontrollt.”

 

„A legijesztőbb rész viszont csak ezután jött, amikor a pálya közepén ragadtam, és láttam, ahogy jönnek az autók, és tudtam, hogy nem látják, ahogy ott állok. Nagyon nehéz ilyen körülmények között.”

„Mivel a 4. helyen autóztam, tudtam, hogy mindenki, aki mögöttem van, nem fog látni engem, és láthatta is mindenki, hogy Gasly, illetve még páran centikkel mentek el mellettem. Semmit nem lehetett látni, az ember isten kezében van ilyenkor.”

A rossz körülmények között a versenyt piros zászlóval megszakították Szuzukában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!