Sainz úgy érzi, megint vele tolt ki a piros zászló

Carlos Sainz második helyével teljes a Ferrari első soros indulása a Monacói Nagydíjon, a spanyol azonban mégsem elégedett, hiszen rajta kívül álló okból nem fejezhette be utolsó körét.

Bár utolsó, végül a piros zászló miatt megszakított gyorskörében Charles Leclerc remek első két részidőt produkált, így nehéz lett volna őt bárkinek is megfogni, csapattársa ismét a balszerencsés oldalon érezte magát Monacóban, hiszen tavaly, amikor Leclerc okozott kései leállást, szintén nem tudta megmutatni, hogy mire képes, ha mindent kiprésel Ferrarijából az utcai pályán.

„Kár érte, ez már a második év, hogy rosszul jött számomra az időmérő végén a piros zászló, így nem vehettem célba a pole-pozíciót. Tipikus Monaco” – mondta a kvalifikáció leintését követően Sainz. „Perez balesetezett előttem, miközben gyorskörön voltam. A 8-as kanyarba érkezve láttam a sárga zászlókat, így hirtelen kellett a fékre taposnom, és elkerülnöm őt, amennyire lehetett.”

Hirdetés
 

Bár Sainz elmondása szerint későn vette észre a lassításra felszólító zászlójelzést, így ennek is köszönhető, hogy nekicsúszott az alagút előtt megpördülő Perez Red Bulljának, ám úgy fest, nem merült fel a vétség gyanúja. Ezt a spanyol aligha bánja, hiszen a monacói szombaton már megkapta az idei szezonjának harmadik figyelmeztetését, amikor a versenybírók szerint a Ferrari „durván pontatlan” bokszutcai információi miatt akadályozta Lance Strollt a szabadedzésen. A szabályok szerint idéntől már egy szezonon belül szerzett öt figyelmeztetés után jár a tíz rajthelyes büntetés.

„Egész nap remek volt a tempónk, sikerült jól felépítenem az időmérőre, minden jónak érződött. Holnap még be kell fejeznünk a munkát, de jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy erős eredményt szállítsunk a csapatnak” – zárta a kettős győzelem reményében értékelését Sainz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!