Friss hírek

Sainz úgy érzi, mindent kihozott a Ferrariból az időmérőn

A 7. helyről rajtolhat majd a Forma-1-es Olasz Nagydíj sprintkvalifikációján Carlos Sainz – a Ferrari versenyzője szerint sikerült a legtöbbet kihozniuk az autóból az időmérőn.

A Ferrari úgy érkezett meg hazai versenyére, Monzába, hogy tudta, a tempós versenypálya nem fog túlzottan kedvezni versenyautóinak.

A papírforma aztán be is igazolódott pénteken: a Scuderiának nem volt esélye arra, hogy az élmezőnybe kerüljön, így Sainz a 7., Charles Leclerc pedig a 8. helyen zárt.

Előbbi versenyző az időmérő után úgy fogalmazott, mindent kihoztak az autóból az időmérőn.

„Szerintem sikerült megmutatnunk, hogy remek fejlődést értünk el tavaly óta, és jó munkát végeztünk mindkét autóval a Q3-ban” – mondta a spanyol versenyző.

„Nyilván szerettünk volna előrébb végezni a tifosi előtt, de azt hiszem, a maximumot hoztuk ki az autóból. A Q1 elég nehéz volt a forgalom miatt, és sajnos gyorsan rá kellett jönnünk, hogy túl messze vagyunk a top 5-től.”

„Ennek ellenére folyamatosan fejlődni tudtunk az időmérő során, és a végén sikerült egy jó kört összerakni, így meglett a 7. hely. Összességében szolid időmérőnk volt. Tisztességes rajtpozíció ez szombatra, és harcolni fogunk azért, hogy nyerjünk pár helyet a sprintkvalifikáción és vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!