Friss hírek

Sainz: Végig a hideg gumikkal küszködtem

Egy kiábrándító versenyt követően csak a 8. helyen ért célba az Azeri Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának spanyol pilótája, Carlos Sainz.

A 26 esztendős versenyzőnek nem volt szerencséje a szombati időmérőn, ahol összetörte autóját, az 5. helyről rajtolva azonban esélye volt egy erős eredményre Bakuban.

Kerékcseréjét követően viszont Sainz nagyot hibázott: elfékezte magát a friss abroncsokon, emiatt pedig gyakorlatilag a mezőny végére csúszott vissza.

A spanyol versenyző a leintést követően természetesen csalódottan nyilatkozott, ám azt mondta, bőven van mit tanulni ebből a hétvégéből.

„Nem tettem végül a falba az autót, de közel voltam hozzá!” – mondta Sainz a versenyt követően. „Elfékeztem a hideg gumikat, aztán tolatnom kellett. Az egész versenyem itt úszott el.”

„Kemény nap volt ez… A gumik folyamatosan egy kicsit hidegek voltak, az újraindításnál is ez volt a helyzet. Sok elfékezésem volt, nem igazán éreztem az első abroncsokat. Emiatt pedig nem tudtam jó eredményt elérni.”

„Ez van, tanulni fogok belőle, ez kétségkívül olyasmi, amire oda fogunk figyelni a mérnökömmel, hogy hogyan is tudnánk javítani azokon a bizonyos első körökön.”

Sainz ugyanakkor azt mondja, vannak pozitívumai az azeri hétvégének, hiszen a tempója rendben volt Bakuban, ez pedig mindenképpen bizakodásra ad okot.

„A tempó az megvan. Amikor tiszta pályán autóztam, a tempóm jó volt, ami mindenképp pozitívum. De a hétvége egyszerűen nem adta ki, kezdve az időmérőn történtekkel. A mai viszont teljesen az én hibám volt. Szóval van mire fókuszálni most, és meggyőződésem, hogy a versenyek előrehaladtával jobb lesz majd a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!