Sainz: Vicces, hogy az F1-be szerettem bele, nem pedig a raliba! - F1VILÁG.HU

Sainz: Vicces, hogy az F1-be szerettem bele, nem pedig a raliba!

HIRDETÉS
Örökre hálás lesz ralivilágbajnok édesapjának Carlos Sainz – a spanyol pilóta 2021-ben a Ferrari csapatával versenyezhet a Forma-1-ben, és biztos benne, ha másképp alakul pályafutása, apja is megpróbálkozott volna a formaautós versenyzéssel.
Carlos Sainz seat fit Ferrari

Sainz a McLaren csapatától szerződött át a Ferrarihoz, ahol a fiatal Charles Leclerc csapattársa lesz majd. A spanyol pilóta nemrég beszélt arról, biztos abban, hogy képes lesz jó teljesítményt nyújtani az olasz istálló színeiben.

A Ferrari versenyzője most arról is beszélt, édesapja, idősebb Carlos Sainz – aki 1990-ben és 1992-ben ralivilágbajnok lett, a Dakar-ralit pedig háromszor nyerte meg – nagyon komoly szerepet játszott abban, hogy F1-es pilótává vált.

„Még mindig viccesnek tartom, hogy a Forma-1-be szerettem bele, nem pedig a raliba” – mondta a rutinos spanyol pilóta.

„Édesapám 2005-ben elvitt a Spanyol Nagydíjra, ahol találkoztam Fernando Alonsóval. Édesapám mindig nagy Forma-1-rajongó volt, és meggyőződésem, hogy ha a dolgok másképp alakulnak, ő is megpróbálkozott volna a formaautós versenyzéssel.”

„Mivel apukám mindig úton volt, a nagybátyám vitt el először a gokartpályára. Amikor aztán édesapám szögre akasztotta a sisakját, körbejártam vele a világot. Megszámlálhatatlan órákon át beszélgettünk repülőkön, bérelt autókban, hotelekben. Nagyon szoros a kapcsolatunk, mert nagyon komoly szerepe volt az életemben.”

Idősebb Sainz nemrég a La Gazzetta dello Sportnak beszélt fiáról – azt mondja, nagyon büszke rá azért, amit elért.

„Minden nap beszélünk telefonon. Ugyanolyan büszke rám, mint amennyire én büszke vagyok rá pályafutása miatt. Most elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor már fordult a kocka: már nem ő ’a ralivilágbajnok fia’, hanem én vagyok ’a Ferrari-versenyző édesapja’” – mondta a spanyol.

„Amikor aláírta a szerződést, buliztunk egyet. Nem sokszor történik ilyen egy versenyző életében, a mennyben érezte magát. Látom, mennyire motivált.”

„Carlos és Charles kivételes pilóták. Mindketten szupergyorsak, de a siker intelligencia kérdése is. És mindketten elég okosak ahhoz, hogy tudják, csak akkor vihetik előre a Ferrarit, ha összefognak. Szerintem jól kijönnek majd egymással.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!