Friss hírek

Sainz: Vigyázni fogok Leclerc-re, de attól még nyerni akarok!

Harcolni fog a győzelemért a vasárnapi Miami Nagydíjon Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője azonban természetesen számításba fogja venni azt is, hogy csapattársa, Charles Leclerc rajtol mellőle a pole pozícióból.

Sainz 2 tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak Leclerc-nél a szombati időmérő edzésen, ám úgy érzi, minden esélye megvan arra, hogy megnyerje a 2022-es szezon ötödik versenyét. A spanyol pilóta számára eddig nehezen alakult az idény, és miközben csapattársa magabiztosan vezeti a pontversenyt, addig Sainz 48 ponttal kevesebbet gyűjtött, és csupán ötödik a tabellán.

Amikor a Ferrari versenyzőjét a szombati időmérő után arról kérdezték, befolyásolni fogja-e a mai versenyzését, illetve rajtját az, hogy Leclerc vezeti a világbajnokságot, Sainz így felelt: „Nem, az képezi megfontolás tárgyát, hogy csapattársak vagyunk, és kettős győzelmet akarunk szerezni a csapatnak, függetlenül attól, hogy ki van elöl, vagy hátul.”

Hirdetés
 

„Ugyanígy álltam hozzá ehhez tavaly és idén is, mert nyilván még a szezon korai szakaszában járunk, csak az ötödik verseny következik, és még 19 hátravan. Az ember mindig egy kicsit több tisztelettel bánik a csapattársával, így tettem az összes korábbi csapattársammal is, és ugyanez lesz a helyzet vasárnap is. De a győzni akarás még megvan, mint ahogy a győzelmi esély is. Ha pedig esély kínálkozik, menni fogok érte – számításba véve persze azt, hogy ő a csapattársam.”

Sainz elárulta, nagyon örül annak, hogy pénteki balesete után oda tudta tenni magát az időmérőn, és képes volt jó eredményt elérni.

„Ha valami, akkor ez az időmérős szereplés megmutatta, hogy az önbizalom nem korlátozó tényező, mert amúgy nem tudtam volna ennyire nyomni. Szóval megvan az önbizalmam, ezért is nyomom, és ezért is akarok javulni ezzel az autóval, és próbálok másképp vezetni bizonyos kanyarokban, ezért próbálok változtatni egy kicsit a beállításokon itt-ott.”

„Minden azon múlik, hogy sikerül-e összeraknunk a dolgokat, sikerül-e összerakni a hétvégét. Eddig a legutóbbi néhány versenyen ez nem jött össze számomra. De azt gondolom, oda fogok érni, és szerintem látható volt a fejlődés az elmúlt három versenyen. Szerintem jobban vezetek, és érzem is, valahányszor pályára gurulok, hogy versenyképes vagyok. Csak össze kell tenni a dolgokat, ami nagyon nehéz ebben a sportban – de dolgozni fogok ezen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!