Sainz: Világos, hogy hidegben nem vagyunk elég gyorsak - F1VILÁG.HU

Sainz: Világos, hogy hidegben nem vagyunk elég gyorsak

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint teljesen világos, hogy hűvös időjárási körülmények között a Ferrari autója jelenleg nem versenyképes, ezért alaposan ki kell elemezniük a Magyar Nagydíjon történteket, hogy a nyári szünetet követően megerősödve térjenek vissza a versenypályára.
GP UNGHERIA F1/2022 - DOMENICA 31/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz, followed by Charles Leclerc

A Ferrari versenyzői a győzelem reményében a 2. és 3. helyekről vágtak neki a vasárnapi futamnak, a verseny közben azonban egész egyszerűen küszködtek az abroncsokkal. Charles Leclerc gyenge eredményéhez ugyan nagyban hozzájárult a Ferrari elbaltázott stratégiája is, Carlos Sainz esetében azonban jól látható, hogy az olasz istálló autóinak versenytempója egész egyszerűen nem volt elég jó.

Carlos Sainz szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy megértsék, a pénteki, forróságban látott remeklés után miért esett vissza ennyire a teljesítményük a hűvösebb időjárási körülmények közepette.

„Nehéz nap volt ez az egész csapat számára” – mondta csalódottan a spanyol versenyző. „Arra számítottunk, hogy erős lesz a tempónk a versenyen, de világos, hogy ilyen alacsony hőmérsékleti viszonyok és ilyen pályafeltételek mellett egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy harcoljunk.”

„Van néhány dolog, amit meg kell vizsgálnunk csapatként. Összeszedjük magunkat, kielemzünk mindent, és a nyári szünet után megerősödve térünk vissza.”

Még a szombati időmérő után az F1Világ épp a várható hűvösebb körülményekről kérdezte a Ferrari pilótáig: Sainz akkor lapunknak azt mondta, nem aggódik a tempó miatt.

„Vasárnap üzemi hőmérsékleten lesznek jóval huzamosabb ideig, ez pedig teljesen meg tudja változtatni az autót. Remélhetőleg egy kicsit jobb tempóra leszünk képesek, mint ma, és jól sikerül az első etap. Az autó egész hétvégén gyors volt, szóval semmi okunk azt hinni, holnap nem leszünk majd erősek” – mondta még szombaton Sainz.

A gyenge hungaroringi szereplés után a Ferrari hátránya 97 pontra nőtt a Red Bull-lal szemben az összetettben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!