Sainz: Visszacsöppentünk a valóságba - F1VILÁG.HU

Sainz: Visszacsöppentünk a valóságba

HIRDETÉS
Ezen a Forma-1-es hétvégén nem számít a Monacóban vagy Bakuban látott Ferrari-teljesítményre Carlos Sainz, azonban a Francia Nagydíjon sem lehet okuk a csalódottságra: a spanyol pilóta többé-kevésbé elégedett az autóval.
GP FRANCIA F1/2021 - VENERDÌ 18/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrari versenyzői a második szabadedzésen az 5. és 8. pozíciókban zártak, és habár a tempó még nem az igazi, az autó egyensúlyával a nehéz körülmények ellenére is elégedett volt Sainz. 

A Ferrari az elmúlt két versenyhétvégén remek teljesítményt mutatott, Monacóban Sainz a 2. helyen ért célba, Bakuban Leclerc pedig pole-t szerzett, igaz, a versenyen csupán a 4. pozícióban zárt. 

„Elég jók voltak az érzéseim az autóval kapcsolatban. A probléma az, hogy már a hétvége előtt tudtuk, hogy ezen a pályán nem leszünk annyira jók, mint Bakuban vagy Monacóban” – magyarázta Sainz. „Szóval egy kicsit visszacsöppentünk a valóságba, ugyanakkor viszont örülök, hogy az autó egyensúlya nem olyan rossz.”

„Elég nehéz nap volt. Tudtuk, hogy ez a vonalvezetés kihívást jelent majd számunkra a korábbi versenyekhez képest, szóval a mai nap többé-kevésbé a várakozásaink szerint alakult” – folytatta a spanyol. 

„Azonban nem vagyunk annyira messze és elégedettek vagyunk az autó egyensúlyával. A legtrükkösebb dolog az erős szél volt, ami a lehető legrosszabb irányokból fújt, az egyenesekben szembeszél volt, a kanyarokban pedig hátszél. Ez kihívást jelentett és lassabbá tette a pályát.”

„Úgy tűnik, a lágy és a kemény keverékű gumik jól működnek, szóval este tovább dolgozunk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni az autóból szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!