Sainz visszaszólt Leclerc-nek: Túl sokat panaszkodik... - F1VILÁG.HU

Sainz visszaszólt Leclerc-nek: Túl sokat panaszkodik…

HIRDETÉS
Visszaszólt csapattársának, Charles Leclerc-nek a Ferrari pilótája, Carlos Sainz azok után, hogy a monacói kritizálta őt a vasárnapi Spanyol Nagydíjon bemutatott manővere miatt.
55 SAINZ Carlos (spa), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana 2024, 10th round of the 2024 Formula One World Championship from June 21 to 23, 2024 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmeló, Spain - Photo Eric Alonso / DPPI

Leclerc az 5., Sainz pedig a 6. helyről vágott neki a barcelonai futamnak, utóbbi versenyző azonban a verseny 3. körében támadást indított csapattársa ellen, és egy agresszív manőverrel körbe is autózta őt. Csakhogy eközben a két Ferrari összekoccant, amit Leclerc cseppet sem vett jó néven — szerinte Sainz hibázott, ráadásul nem tartotta magát ahhoz sem, amiben megállapodtak a futam előtt.

„A verseny előtt megbeszéltük, hogy a futam ezen szakaszában mindkettőnknek spórolnia kell a gumikkal, amennyire csak lehet” — panaszkodott Leclerc a Sky Sports F1 televíziónak. „Tudjuk, mennyire fontos a 14-es kanyar ebben, szóval én így is tettem. Carlos nem spórolt az utolsó kanyarban, és kihasználta a lehetőséget az előzésre, amiért kár.”

„Emiatt hátrányba kerültünk, az első szárnyam is sérült volt a verseny további részére. Apró sérülés volt, de itt mindennek jelentősége van, és amikor azt nézzük, mennyire szoros volt a vége George-dzsal [Russell], akkor azt mondhatjuk, kár ezért.”

Leclerc beszélt arról is, szerinte Sainz próbált jó benyomást tenni azokra, akik a szolgálati iránt érdeklődnek 2025-re.

„Nem reagálnék túl egy ilyen versenyt, ez volt az ő hazai futama, nagyon fontos pillanatában jár pályafutásának. Feltételezem, az motiválta, hogy valami látványosat mutasson, de talán nem én voltam a megfelelő ember ehhez. De rendben van. Szerintem látni fogja majd a felvételeket és megérti, hogy belül voltam, és azon a ponton nem fordulhatott volna el.”

Sainz aztán újságírói kérdésre reagált Leclerc szavaira — azt mondta, szerinte a monacói túl sokat panaszkodik mostanában.

„Szerintem túl sokszor panaszkodik a versenyek után valamivel kapcsolatban” — fogalmazott a spanyol. „Támadásban voltam, új lágyakon voltunk, miközben a Mercedes használt lágyakon. Támadnunk kellett az első körökben az új gumikkal, meg kellett próbálnunk megelőzni őket, erről a verseny előtt is beszéltünk. Megelőztem Charles-t — nem tudom, hogy hibázott-e, vagy csak túlságosan menedzselte a gumikat.”

A Ferrari versenyzője ugyanakkor elárulta, agresszív stratégiája nem volt túl hatékony a 66 körös versenyen.

„Összejött az elévágás Lewisszal [Hamilton] szemben, majdnem megelőztem George-ot is a kiállások alkalmával. Szerintem azzal próbálkoztam, ami elvárható egy versenyzőként. Ő úgy döntött, jobban menedzseli a dolgokat, ami végül mondhatni kifizetődött, mert legyűrt engem a lágy-közepes-lágy stratégiával. Én úgy döntöttem, agresszív leszek, ami nem vált be. George és én a verseny végén túl lassúak voltunk a kemény gumikkal, miközben a lágyakat használó srácok túl gyorsak voltak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!