Sainznak egyszerűen nem volt önbizalma a Ferrari autójában - F1VILÁG.HU

Sainznak egyszerűen nem volt önbizalma a Ferrari autójában

Sokat küszködött a Ferrari autójával a hétvégi Azeri Nagydíjon Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig azt mondja, alaposan ki fogják elemezni, hogy miért nem tudta tartani a lépést csapattársával, Charles Leclerc-rel Bakuban.

Miközben Leclerc mindkét időmérőn a leggyorsabb volt, a versenyt pedig a 3. helyen fejezte be a két Red Bull mögött, Sainz végigszenvedte a hétvégét, a futamon pedig az 5. helyen ért célba, 6 tizedmásodperccel megelőzve Lewis Hamiltont. A Ferrari versenyzője a verseny után arról beszélt, egész egyszerűen nem tudott elég magabiztos lenni az autóban, mert folyamatosan azt érezte, hogy az megindul alatta.

„Arra kellett fókuszálnom, hogy mindenféle hiba nélkül eljussak a célvonalig az 5. helyen. Egész egyszerűen nem volt meg az önbizalmam ahhoz, hogy nyomjam az autóval, és közel menjek a falakhoz” – mondta a spanyol versenyző, aki azt reméli, a jövő hétvégi Miami Nagydíjig sikerül válaszokat találniuk.

 

„Most arra fókuszálunk majd, ami most történt, végre lesz egy kis időnk kielemezni a dolgokat, és meggyőződésem, hogy Miamiban újra formában leszünk.”

A Ferrari bakui teljesítményét látva elmondható, hogy a csapatnak sikerült előrelépéseket tennie az autóteljesítmény szempontjából, Sainz azonban azt mondja, a versenytempójuk még mindig nem elég jó, így azon mihamarabb javítaniuk kell.

„Azt gondolom, sikerült javítanunk az autónk teljesítményén, de ha megnézzük a versenytempónkat a Red Bulléhoz és az Aston Martinéhoz képest, akkor láthatjuk, hogy meglehetősen jobb versenytempóval rendelkeznek, mint időmérős tempóval hozzánk képest. Szóval ez nagyon előkelő helyet foglal el a tennivalóink listáján, szeretnénk megérteni, miért van ez, és javítani akarunk rajta. A pontokat ugyanis vasárnap osztják, és a versenyeken szeretnénk gyorsabbak lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainznak egyszerűen nem volt önbizalma a Ferrari autójában
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!