Sainznak elege van a hajszállal elbukott pole-okból - F1VILÁG.HU

Sainznak elege van a hajszállal elbukott pole-okból

A harmadik lett a Japán Nagydíj időmérőjén Carlos Sainz, csupán 57 ezredmásodperces lemaradással a rajtelsőséget megszerző Max Verstappen mögött. A spanyolt frusztrálja, hogy már nem először múlt apró különbségen az elsősége.

Nyolc nap leforgása alatt két rendkívül szoros időmérő edzést hozott a Forma-1, hiszen Szingapúrban 54, addig most Szuzukában 57 ezredmásodperc választotta el az első három helyezettet a rajtrácson. Sainz egy hete is kis lemaradással lett negyedik, de ezek mellett is többször járt már nagyon közel a pole-hoz a szezon során: a Red Bull Ringen 82, a Hungaroringen 44, Zandvoortban 92 ezred hiányzott volna neki ehhez.

„Jó kör volt, tiszta egészen az utolsó sikánig. Ott egy kicsit túlerőltettem a gumikat, és ez kerülhetett számomra némi időbe. Fél tizedet biztosan lehetett volna még ott találni” – fogalmazott a Ferrari spanyol versenyzője, aki Verstappen és saját csapattársa, Charles Leclerc mögött végzett.

 

„Egy kicsit elegem van már abból, hogy fél tizedekkel maradok le a pole-ról. Zandvoort óta már több ilyen időmérőm is volt egymás után. De a nyári szünet előtt is akadt pár eset, amikor mi hárman nagyon közel végeztünk egymáshoz képest, ám valahogy mindig Max vagy Charles kezében landolt a pole, nem az enyémben. Remélem az év végéig azért sikerül még egyet szereznem, hogy lerázzam ezt a terhet magamról.”

Sainz idén azért kétszer az élről is rajtolhatott már: Silverstone-ban, első futamgyőzelmének hétvégéjén, valamint Spában is, ez utóbbit viszont csak Verstappen hátrasorolása után örökölte meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainznak elege van a hajszállal elbukott pole-okból
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!