Friss hírek

Sainznak kemény versenye volt, sokat küzdött az autójával

Nem lehet teljesen elégedett saját teljesítményével Carlos Sainz a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat követően, ahol a rajttól a célig saját csapattársa árnyékában versenyzett. A harmadik helyet így is sikerült megőriznie.

Küzdelmes Szingapúri Nagydíj áll Carlos Sainz mögött, akinek a negyedik rajtkockából indulva a harmadik helyet sikerült megőriznie a vizes körülmények között induló, nagy koncentrációt igénylő utcai Forma-1-es viadalon. A Ferrari spanyol pilótája az időmérő edzésen két tizedmásodpercen belül zárt a pole-pozíciót megszerző csapattársa mögött, a 120 percig elhúzódó versenyen azonban nem találta az összhangot az autójával, így a két biztonsági autós fázis ellenére is rendre lemaradt az előtte autózó Sergio Perezről és Charles Leclerc-ről. Ennek ellenére talált pozitívumot a versenyében.

„Nagyon kemény volt odakint. Egyszer sem sikerült igazán ráéreznem a ritmusra, így nem voltam képes felvenni a harcot az első két helyezettel. Az autó hátuljával küzdöttem, és ha ilyen körülmények között nincs meg a szükséges önbizalom, akkor muszáj vagyok megelégedni a harmadik helyezéssel. Pozitívum, hogy nem vétettem hibát, így hazahoztam az autót, és a végére az önbizalmam is javult. A konstruktőri világbajnokság szempontjából ez egy jó eredmény, de sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk” – utalt csapattársa, Charles Leclerc második helyezésére.

Hirdetés
 

Sainz a pályán uralkodó körülményekre is kitért. Mivel magas volt Szingapúrban a páratartalom, így az aszfaltcsíkról a szokásosnál jóval lassabban párolgott el a nedvesség.

„Őrület, itt mennyire lassan szárad a pálya. Folyamatosan köröztünk, de egyes pontokon soha nem akart megjelenni a száraz ív. Ezt a jövőre nézve észben kell tartanunk, ebből a szempontból ez egy különleges helyszín” – tette hozzá Sainz, aki 202 ponttal jelenleg az ötödik helyen áll az összetettben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainznak kemény versenye volt, sokat küzdött az autójával
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!