Friss hírek

Sainzot a nehézségek után meglepte a 6. rajthely

Nehéz és eseménydús időmérő edzésen van túl Mexikóban a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol pilóta a 6. legjobb időt autózta, és úgy érzi, nem lehet túl csalódott.

Sainz magabiztosan várta az időmérőt Mexikóvárosban, hiszen versenyautója igazán ütőképesnek tűnt, elmondása szerint azonban a kvalifikációra minden megváltozott, ráadásul egyéb nehézségek is hátráltatták őt a megfelelő ritmus megtalálásában.

A Ferrari versenyzője végül Pierre Gasly mögött, a 6. helyen zárt.

„A végeredmény nem rossz, de arra számítottunk, hogy Gasly előtt leszünk. Neki volt szélárnyéka, játszott némi játékot [a csapattárssal, Yuki Tsunodával]” – mondta Sainz az időmérő után.

„A harmadik edzés után nagyon magabiztosnak éreztem magam, de aztán hirtelen elveszítettem a ritmust az időmérőn.”

„Eseménydús időmérő volt. A Q1-ben sikerült egy nagyon jó kört futnom, de aztán a bokszból kijövet küszködtem egy motorproblémával. Utána nagyon nehéz volt elkapni a ritmust. Nem futottam tiszta kört egészen a Q3-ig, és még a Q3-as köröm sem volt túl különleges, mivel hiányzott a ritmus. Szóval egy kicsit meglep, hogy a 6. helyen vagyok.”

„Nem volt tökéletes a köröm, de nem lehetek túl csalódott, habár jobb lett volna, ha ugyanolyanok az érzéseim az autóval kapcsolatban, mint a szabadedzésen.”

Ami az említett motorgondot illeti, Sainz elárulta, „a bokszból kijövet alkalmazandó rajtprocedúrával” volt kapcsolatos, és vasárnapra meg fogják oldani, így „nem okoz majd nagy problémát”.

„Kihívást jelent majd a verseny, mivel a ritka levegőben kezelni kell a gumikat és a hőmérsékleteket, de ez mindenkire vonatkozik. A rajt fontos lesz. A piszkos oldal különösen nehéz itt, Mexikóban, de megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a rajtpozíciónkból. Megpróbálunk értékes pontokat szerezni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!