Friss hírek

Sainzot dühíti, ahogy a Racing Point elbánt Perezzel

A McLaren versenyzője, Carlos Sainz elárulta, kissé „dühítő” számára az, hogy Sergio Pereznek pusztán politikai okok miatt távoznia kell a Racing Point Forma-1-es csapatától az idény végén.

A mexikói versenyző a Toszkán Nagydíj előtt jelentette be, szerződést bontott vele az istálló, helyét pedig 2021-ben a Ferraritól érkező Sebastian Vettel veszi át.

Pedig Perez és a silverstone-i istálló igazán összecsiszolódott az elmúlt években – olyannyira, hogy lényegében a mexikói pilótának köszönhette a megmenekülést az istálló.

Versenytársa, Carlos Sainz azt mondja, nagyon sajnálatos, hogy egy ilyen tehetséges versenyzőt csak úgy kitesznek egy csapatból.

„Amit Checo esete megmutat, hogy az F1-ben nem minden a teljesítmény” – mondta Sainz. „Pusztán a teljesítmény alapján semmi oka nem lenne annak, hogy távozzon a Racing Pointtól, vagy, hogy ne akarják őt.”

„De az F1-ben vannak más érdekek is, olyan dolgok, amik a teljesítménnyel együtt nagyon fontosak.”

„Számomra Checo távozása sajnálatos, mert a csapat, melyben oly sok évig megbízott, és amit gyakorlatilag megmentett a felszámolástól, és most végre jó autót épített neki, végül az a csapat lett, mely nem akarja vele folytatni. Ez igazán sajnálatos.”

Sainz azt reméli, Pereznek lesz lehetősége arra, hogy folytassa a versenyzést a Forma-1-ben.

„Egy kicsit dühít a dolog, mert remek a kapcsolatom vele, és nagyon tisztelem őt versenyzőként. És mindez emlékeztet arra, hogy ez a sport ilyen, hogy nagyon keveset kapsz vissza. Mégis az a sport, amiben azért versenyzünk, mert mi választottuk, és ezt el kell fogadni.”

„Remélem, hogy kap egy ülést, ami motiválja, és amit szeret, és hogy 2022-ben remek helye lesz.”

„Persze nekem is voltak bizonytalan, nagyon politikai pillanataim, amiknek semmi közük nem volt a pályán nyújtott teljesítményhez. Ez az a területe a sportnak, ami kevésbé sportszakmai, és ami túlmutat egy sportoló kontrollján. Senki sem szeret ilyen helyzetbe kerülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!