Friss hírek

Sainzot lenyűgözte, ahogy a Ferrari reagált

Igazán lenyűgözte a Ferrari Forma-1-es csapata Carlos Sainzot azzal, ahogy a Francia Nagydíjon felmerült gumiproblémát kezelték Maranellóban.

A patinás olasz istálló jelenleg a 3. helyért van nagy csatában a McLarennel, a szezon eddigi legrosszabb versenyhét pedig Le Castellet-ben teljesítette az istálló, ahol Carlos Sainz és Charles Leclerc is komoly gumiproblémákkal küszködött.

Maranellóban ezt követően minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy válaszokat találjanak, és az elmúlt időszak eredményei azt mutatják, a gumiproblémákat sikerült is megoldani.

Sainz azt mondja, lenyűgöző volt látni, ahogy reagált a Ferrari.

„Nos, igazán nagy hangsúlyt fektettünk erre a problémára. A franciaországi visszaesésünk nagyon drámai volt bizonyos szempontból, mert mindannyiunkat meglepett a dolog. Szóval azt mondtuk, ’oké, ezen változtatnunk kell, és agresszíven kell hozzáállnunk a kérdéshez, amilyen hamar csak lehet” – mondta a spanyol.

„Amint megtörtént, mindannyian visszarepültünk Maranellóba, megtartottunk néhány értekezletet, elvégeztünk pár elemzést, és két, de közel három nap intenzív munka következett a szimulátorban. Próbáltuk megérteni az autónkat, hogy lássuk, milyen probléma okozta ezt az óriási gumigondot.”

„Az, ahogy a csapat reagált, igazán lenyűgöző volt. Versenyzőként az egyik leglenyűgözőbb élmény volt látni azt, ahogy egy ilyen nagy csapat egy emberként próbálja megoldani a problémát, és áll elő számos elmélettel, számos projekttel a kiküszöbölése érdekében.”

„Nagyon élveztem, igazán remek folyamat volt. Versenyzőként nyilván nemigen tehetsz többet annál, hogy precíz visszajelzést adsz, pontosan és részletesen elmagyarázod, mit érzel az autóban, milyen hatással van a gumikra a vezetési stílusunk, és mi a helyzet az egyensúllyal. A többit a mérnökökre bízzuk. Szórakoztató munka volt, nagyon élveztem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!