Sainzot meglepte a Ferrari remek versenytempója - F1VILÁG.HU

Sainzot meglepte a Ferrari remek versenytempója

HIRDETÉS
Remek teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Stájer Nagydíjon Carlos Sainz. A Ferrari versenyzője a 12. helyről rajtolva a 6. helyen ért célba, a futam után pedig a versenytempót dicsérte.
GP STYRIA F1/2021 - VENERDÌ 25/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A maranellóiak számára nem alakult jól a spielbergi időmérő szombaton, ám Sainz és csapattársa, Charles Leclerc is bízott a jó versenytempóban.

Utóbbi versenyző futama már az első körben megpecsételődött, amikor balesetbe keveredett, Sainz viszont remek felzárkózást produkált, és végül a 6. helyen ért célba.

„Nagyon elégedett vagyok a mai versenytempóval” – mondta a spanyol a leintést követően. „Ami az illeti, egy kicsit meg is lepődtünk azon, mennyire erősek voltunk a közepes keverékű gumikkal.”

„Amikor mindenki kiállt a lágy gumikkal, én el tudtam nyújtani az etapomat a közepes keverékkel, és gyakorlatilag összejött az elégávás a teljes középmezőnnyel szemben.”

„Aztán, amikor pályára gurultam a kemény gumikkal, tudtam, hogy esélyem van elkapni Landót. De sajnos – és nem gondoltam, hogy valaha ezt fogom mondani, de – beragadtam Lewis mögé, aki küszködött egy kicsit a gumikkal. Nem tudtam elmenni mellette, így elveszítettem az esélyt arra, hogy elkapjam Landót.”

Sainz azt mondja, biztató, amit ma láttak, hiszen az egy héttel ezelőtti Francia Nagydíjon rengeteget küszködtek a versenytempóval.

„A versenytempót tekintve ma abszolút előreléptünk – a Paul Ricardon épp fordítva történt, ott visszaestünk. Most sikerült megnövelnünk a gumik élettartamát, amire múlt hétvégén nem voltunk képesek. Viszont ez szerintem inkább a pálya karakterisztikájának köszönhető, mintsem az autón elvégzett beállítás-módosításoknak. De legalább tudjuk azt, hogy eltérő pályákon a teljesítményünk változhat. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autónk a legtöbb pályán erős lesz.”

„Az biztos, hogy ha sikerült volna jobb helyről rajtolnom, remek csatát vívtam volna Landóval.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!