Saját motor fejlesztésébe kezdett a Red Bull? - F1VILÁG.HU

Saját motor fejlesztésébe kezdett a Red Bull?

HIRDETÉS

Ultimátumot adott motorpartnerének, a Renault-nak a Red Bull – az osztrákok a legfrissebb hírek szerint készen állnak arra, hogy saját motort fejlesszenek a Forma-1-ben!


Ultimátumot adott motorpartnerének, a Renault-nak a Red Bull – az osztrákok a legfrissebb hírek szerint készen állnak arra, hogy saját motort fejlesszenek a Forma-1-ben!

Minderről az Auto Motor und Sport számolt be a minap – a német lap tudni véli, az elmúlt négy évben a bajnoki címeket sorra nyerő Red Bull hazai versenye, az Osztrák Nagydíj után mérlegel majd és dönt a folytatásról.

Ha a Renault nem tud jelentős előrelépés felmutatni V8-as erőforrását illetően, a Milton Keynes-i alakulat készen áll arra, hogy saját erőforrást fejlesszen – sőt, az AMuS szerint már meg is kezdte a felkészülést erre.

A Renault-nál egyelőre nem aggódnak, bár tudják, a Red Bull komoly javulást vár tőlük a folytatásban.

„Tudjuk, hogy a Red Bull komoly követelményeket támaszt velünk szemben, de meggyőződésem, hogy ezeknek meg tudunk felelni” – mondta Rob White, a francia vállalat motorfőnöke.

Eközben Dietrich Mateschitz a Kleine Zeitungnak nyilatkozva utalt rá, ha nem javul a helyzet, kénytelenek lesznek más alternatíva után nézni.

„Kapni fogunk majd egy utolsó jelentést. Ez dönt majd arról, hogy a jelenlegi motorban van-e még fejlesztési potenciál, vagy szükség van-e egy új fejlesztési projektre, hogy elérjük a Mercedes szintjét.”

A kérdés pedig az, mi történik akkor, ha a Renault nem tud fejlődést felmutatni?

„Természetesen vannak alternatívák. Arra nem látok esélyt, hogy Mercedes-motorral versenyez majd a Red Bull, hiszen a következő években a Mercedes szeretne saját csapatával bajnoki címet nyerni.”

Hirdetés

Az Auto Motor und Sport szerint nemcsak a Mercedes, de a Ferrari, sőt, a Honda sem jelent alternatívát a Red Bull számára: az osztrák alakulat ugyanis saját motoron töri a fejét, ami már csak azért sem légből kapott híresztelés, mert a német lap szerint a csapat már meg is kezdte a felkészülést a gyártásra.

„Semmi sem lehetetlen” – mondta szűkszavúan Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!