Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Sajtó: Vettel már tárgyal a Racing Pointtal!

A Bild című német lap értesülései szerint egyeztetéseket folytat a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointtal a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német versenyző a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, ám egyre kevesebb opciója marad arra, hogy jövőre is a Forma-1-ben folytassa a versenyzést.

Bár Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke a Stájer Nagydíj hétvégéjén azt nyilatkozta, hízelgő ugyan, hogy hírbe hozták őket Vettel kapcsán, nem terveznek változtatni jelenlegi felállásukon, és 2021-ben is a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vágnak neki az F1-es világbajnokságnak.

A Bild című német lap viszont úgy tudja, Vettel már kapcsolatba lépett az istállóval, sőt, a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Strol is egyeztet már a négyszeres F1-es bajnokkal.

A lap szerint annak, hogy Vettel a Racing Point – illetve jövőre már Aston Martin – csapatának versenyzője legyen, lényegében egy akadálya van: Sergio Perez!

Mivel Lance Stroll édesapja okán kvázi kirobbanthatatlan a csapatból, Vettelnek Perez helyét kínálnák fel, a mexikói szerződése azonban 2022-ig szól. A Bild viszont úgy tudja, Perez szerződésében van egy záradék, mely lehetőséget biztosít a csapatnak arra, hogy egy busás végkielégítés fejében felbontsa a kontraktust. A csapat erre akár hajlandó is lenne, így 2021-ben Vettel az Aston Martin versenyzője lehet.

Vettel egyébként tárgyalt a Renault-val is, a franciák azonban végül Fernando Alonsót szerződtették a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyére. A német volt csapata, a Red Bull többször kijelentette, náluk nincs hely a négyszeres bajnoknak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!