Sajtó: Wolff távozik a Mercedes csapatfőnöki székéből, de... - F1VILÁG.HU

Sajtó: Wolff távozik a Mercedes csapatfőnöki székéből, de…

HIRDETÉS
Német sajtójelentések szerint év végén távozik a Mercedes Forma-1-es csapatának csapatfőnöki székéből Toto Wolff, a Daimler pedig átszervezni készül F1-es programját!
Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

Wolff szerződése a 2020-as év végéig szól, az elmúlt hónapokban pedig rengeteg pletyka keringett a szakember jövőjével kapcsolatban – főleg azok után, hogy résztulajdont vásárolt az Aston Martinból, mely jövőre a Racing Point átvétele után gyári csapatként lesz jelen a Forma-1-ben.

Csütörtökön az Auto Bild Motorsport és az F1-Insider.com számolt be arról, értesüléseik szerint Wolff év végén távozik a Mercedes csapatfőnöki székéből, habár a német gyártó felügyeleti testületében jelen lesz, sőt!

Wolff jelenleg a Mercedes F1-es csapatának 30 százalékát birtokolja, a fennmaradó 70 százalék a Daimleré – a legfrissebb sajtóhírek szerint viszont Wolff és barátja, Lawrence Stroll nagyobb szeletet vásárolhat az istállóból.

A Mercedes és az Aston Martin szorosabb együttműködésére utaló jel lehet, hogy kedden kiderült, Tobias Moers lesz a brit autógyártó első embere. Moers az egyik legfőbb bizalmasa a Daimler-vezér Ola Källeniusnak.

A Daimler egyébként korábban 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett az Aston Martinban, és jó esély van rá, hogy részesedését növeli a közeljövőben. 

Úgy tudni, egyeztetések folynak a háttérben arról, hogy Stroll részesedést ad az Aston Martinból a Daimlernek, cserébe az üzletember a németek F1-es csapatába vásárolja be magát

Ez pedig azt jelentené, hogy Stroll és Wolff többségi tulajdonosai lehetnének a Mercedes Forma-1-es alakulatának.

A Mercedes így nem lenne már többségi tulajdonosa az F1-es csapatnak, emellett pedig a koronavírus-járvány következtében nem kellene elküldenie dolgozókat a brackley-i gyárból, így hatékonyabban kezelhetné a jelenlegi krízist.

A Mercedes szóvivője mindenesetre azt mondta, „a Daimler egyértelmű szándéka folytatni a Mercedes-Benz gyári csapatával a Forma-1-ben”, a Wolff jövőjével kapcsolatos találgatásokra viszont nem reagált.

Hirdetés

Hogy a fent részletezett egyezség után mi lenne a Stroll tulajdonában lévő Racing Pointtal – mely jövőre Aston Martin néven folytatná a Forma-1-ben –, azt egyelőre nem tudni, de a lehetőségek közt szerepel a két istálló összevonása, illetve a silverstone-i istálló eladása is.

A Daimler szintén közleményt juttatott el a sajtónak, ebben azt írták: „A Forma-1-ből való kivonulással kapcsolatos spekulációk megalapozatlanok. A sportág megfelelő intézkedéseket hozott, hogy kezelje a koronavírus-járvány következményeit, és biztosítsa a fenntarthatóságot a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!