Sajtó: Wolff távozik a Mercedes csapatfőnöki székéből, de…

Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.
Fotó: Singapore GP Media
Német sajtójelentések szerint év végén távozik a Mercedes Forma-1-es csapatának csapatfőnöki székéből Toto Wolff, a Daimler pedig átszervezni készül F1-es programját!

Wolff szerződése a 2020-as év végéig szól, az elmúlt hónapokban pedig rengeteg pletyka keringett a szakember jövőjével kapcsolatban – főleg azok után, hogy résztulajdont vásárolt az Aston Martinból, mely jövőre a Racing Point átvétele után gyári csapatként lesz jelen a Forma-1-ben.

Csütörtökön az Auto Bild Motorsport és az F1-Insider.com számolt be arról, értesüléseik szerint Wolff év végén távozik a Mercedes csapatfőnöki székéből, habár a német gyártó felügyeleti testületében jelen lesz, sőt!

Wolff jelenleg a Mercedes F1-es csapatának 30 százalékát birtokolja, a fennmaradó 70 százalék a Daimleré – a legfrissebb sajtóhírek szerint viszont Wolff és barátja, Lawrence Stroll nagyobb szeletet vásárolhat az istállóból.

A Mercedes és az Aston Martin szorosabb együttműködésére utaló jel lehet, hogy kedden kiderült, Tobias Moers lesz a brit autógyártó első embere. Moers az egyik legfőbb bizalmasa a Daimler-vezér Ola Källeniusnak.

A Daimler egyébként korábban 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett az Aston Martinban, és jó esély van rá, hogy részesedését növeli a közeljövőben. 

Úgy tudni, egyeztetések folynak a háttérben arról, hogy Stroll részesedést ad az Aston Martinból a Daimlernek, cserébe az üzletember a németek F1-es csapatába vásárolja be magát

Ez pedig azt jelentené, hogy Stroll és Wolff többségi tulajdonosai lehetnének a Mercedes Forma-1-es alakulatának.

A Mercedes így nem lenne már többségi tulajdonosa az F1-es csapatnak, emellett pedig a koronavírus-járvány következtében nem kellene elküldenie dolgozókat a brackley-i gyárból, így hatékonyabban kezelhetné a jelenlegi krízist.

A Mercedes szóvivője mindenesetre azt mondta, „a Daimler egyértelmű szándéka folytatni a Mercedes-Benz gyári csapatával a Forma-1-ben”, a Wolff jövőjével kapcsolatos találgatásokra viszont nem reagált.

Hogy a fent részletezett egyezség után mi lenne a Stroll tulajdonában lévő Racing Pointtal – mely jövőre Aston Martin néven folytatná a Forma-1-ben –, azt egyelőre nem tudni, de a lehetőségek közt szerepel a két istálló összevonása, illetve a silverstone-i istálló eladása is.

A Daimler szintén közleményt juttatott el a sajtónak, ebben azt írták: „A Forma-1-ből való kivonulással kapcsolatos spekulációk megalapozatlanok. A sportág megfelelő intézkedéseket hozott, hogy kezelje a koronavírus-járvány következményeit, és biztosítsa a fenntarthatóságot a jövőben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!