Sajtóhír: A Ferrari kész ajánlatot tenni Hamiltonnak - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: A Ferrari kész ajánlatot tenni Hamiltonnak

HIRDETÉS
Sajtójelentések szerint egy 40 millió fontos, azaz mintegy 17 milliárd forintos ajánlatot készül tenni Lewis Hamiltonnak 2024-re a Ferrari Forma-1-es csapata.
2022 Austrian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes, Charles Leclerc Ferrari champagne

A hétszeres világbajnok szerződése az idei szezon végén jár le a Mercedesnél, és miután a német istálló jó másfél éve jobbára csak szenved a Forma-1-ben, egyre többet pletykálnak arról, hogy Hamilton esetleg nem hosszabbít a csapattal, mellyel összesen hat egyéni világbajnoki címet szerzett.

Bár a felek többször nyilatkozták már, közösen szeretnék folytatni az F1-ben, a Mail Sport értesülései szerint a Ferrari elnöke, John Elkann „szoros kapcsolatban” van Hamiltonnal, és állítólag készen áll arra, hogy egy igencsak komoly ajánlatot tegyen a brit versenyzőnek.

A lap tudósítása szerint a Ferrarinál két forgatókönyvet is elképzelhetőnek tartanak: vagy Charles Leclerc, vagy Carlos Sainz helyére érkezne Hamilton. Mindkét versenyzőnek érvényes szerződése van a csapattal a következő idényre, Leclerc kontraktusa 2024 végéig, Sainzé 2025 végéig szól a csapatnál.

Elkann a Daily Mail sportrovata szerint mégis azt szeretné, ha Hamilton inkább Leclerc csapattársa lenne 2024-től, ám a 38 éves versenyző szerződtetéséért akár azt is hajlandóak lennének bevállalni, hogy a monacói elhagyja az istállót. Ebben az esetben a két versenyző akár helyet is cserélhetne egymással.

A lap szerint a pénz nem játszik komoly szerepet Hamilton döntésében, hiszen a Mercedes és a Ferrari is hajlandó lenne komoly pénzösszeget fizetni neki. Sokkal inkább arról van szó, hogy a pályafutása vége felé járó világbajnoknak melyik csapat tudna versenyképes autót biztosítani a következő években…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!