Sajtóhír: Eldőlt, Bottasnak mennie kell a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Eldőlt, Bottasnak mennie kell a Mercedestől

HIRDETÉS
Német médiajelentések szerint eldőlt, hogy Valtteri Bottas a 2021-es szezon végén távozik a Mercedes Forma-1-es csapatától, helyét pedig a Williamstől érkező George Russell veszi át.
2021 Azerbaijan Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

Bottas számára nehezen indult a 2021-es idény, jelenleg pedig 58 pontos hátrányban van az összetettben élen álló Max Verstappen mögött a tabella 6. helyét elfoglalva.

Nemrég az olasz Sky Sport számolt be arról, Bottas év végén biztosan távozik a Mercedestől, és ugyanerről ír a német RTL, valamint az F1-Insider is.

Úgy tudni, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke már tájékoztatta is erről Russellt, aki a Mercedes juniorversenyzőjeként jelenleg harmadik évét tölti a Williamsnél.

A brit tehetség a tavalyi Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesíthette, és első versenyén a győzelemért harcolhatott – a Mercedes bokszutcai bakija miatt azonban nem tudott jó eredményt elérni.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko egyébként azt mondta, abszolút logikus lépés lenne, ha riválisuk jövőre Russellt ültetné egyik autójába.

„Logikus lépés lenne. Tovább már nem lehet elhúzni. Máskülönben semmi értelme a befektetésnek. Még ha Hamilton nem is lesz boldog” – mondta Marko.

Bottasszal kapcsolatban a Red Bull-főnök hozzátette, náluk biztosan nem lesz helye.

„Minket nem kell felhívnia. Nincs hely. Igazából csak azt tudom elképzelni, hogy helyet cserél Russell-lel. Szerintem a Williams lesz az egyetlen opció számára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!