Friss hírek

Sajtóhír: Feszült lett Hamilton és a Mercedes viszonya Monaco után

Olasz sajtójelentések szerint egyáltalán nem tetszett a Mercedes vezetőségének az, ahogy Lewis Hamilton kezelte a múlt hétvégi, meglehetősen balul sikerült Monacói Nagydíjat.

A brit versenyző kiábrándítóan szerepelt a hercegség utcáin: az időmérő edzésen csak a 7. rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig ugyanebben a pozícióban ért célba.

Hamilton a gyenge hétvége során meglehetősen kritikus hangot ütött meg csapatával szemben: újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, szerinte egész egyszerűen nem dolgozott jól az istálló, és nem adtak kellően versenyképes autót alá, ráadásul a stratégiával sem volt megelégedve.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása szerint Hamilton a gyenge időmérő után komoly vitába keveredett a Mercedes mérnökeivel Toto Wolff jelenlétében, és bármennyire is őszinte értekezés volt ez, a vasárnapi versenyen nem lett pozitív eredménye.

A lap tegnapi cikkében azt írja, Hamilton sajtónyilatkozatai egyáltalán nem tetszettek a Mercedes vezetőségének, hiszen miközben korábban mindig az „együtt nyerünk, együtt veszítünk” elv szerint szólalt meg a médiában, ezúttal egyértelműen a Mercedest tette felelőssé a gyenge szereplésért.

Hamilton jelenleg érvényes szerződése csak a szezon végéig szól a Mercedesnél, a csapat pedig állítólag mihamarabb szeretett volna megállapodni a folytatásról, és állítólag maga Hamilton is hajlott az új kontraktus aláírására. Az anyagiakban a hírek szerint már meg is állapodtak a felek, arról azonban még nem, hogy Hamilton milyen szerepet is tölt majd be a Mercedesnél, ha majd a visszavonulás mellett dönt.

Toto Wolffnak állítólag június közepéig kell megoldani a kérdést, és míg a spanyolországi győzelem után úgy tűnt, minden jó irányba halad, a Motorsport.com cikke szerint azonban most érezhető némi feszültség a felek között, ez pedig megbonyolíthatja a jövővel kapcsolatos egyeztetéseket…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!