Friss hírek

Sajtóhír: Gasly közel a csapatváltáshoz, az Alpine megállapodott a Red Bull-lal

Sajtójelentések szerint megállapodott az Alpine Forma-1-es csapata a Red Bull-lal Pierre Gasly elengedéséről, így a francia pilóta 2023-ban a francia istállónál folytathatja pályafutását.

Gasly nemrégiben hosszabbított szerződést az AlphaTaurival, új kontraktusa pedig 2023 végéig kötné a csapathoz, az elmúlt napokban azonban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint ő is esélyes arra, hogy Fernando Alonso utódja legyen az Alpine csapatánál. A The Race című lap értesülései szerint pedig a fiatal pilóta egyre közelebb kerül a csapatváltáshoz, az Alpine csapata ugyanis megállapodott a Red Bull-lal, így lényegében kivásárolja őt szerződéséből.

A napokban egyébként a közösségi oldalakon kezdett el terjedni egy videó, melyen Gasly Charles Leclerc-rel beszélget a Belga Nagydíj versenyzői parádéja előtt, a francia pilóta pedig elejtett egy mondatot, miszerint „a szerződésem utolsó részletein dolgozom még”. A francia pilóta azonban csütörtökön, Zandvoortban tisztázta, nem F1-es dolgokról volt szó.

„Srácok, ha lenne fogalmatok arról, mi volt a téma, biztosan röhögnétek!” – mondta újságíróknak nyilatkozva Gasly. „Garantálhatom, semmi köze nem volt a Forma-1-hez.”

Gasly azt mondja, hogy a „házasságról, vagy esküvői dolgokról” beszélgettek George Russell-lel, a videóban pedig valóban hallani, ahogy a Mercedes brit pilótája a „házasság” szót emlegeti.

Az AlphaTauri pilótája jövőjével kapcsolatban meglehetősen diplomatikusan fogalmazott: „Múlt héten is mondtam, a jövő évet illetően jelenleg az AlphaTaurival állok szerződésben. Mindenki tisztában van a szerződéses helyzetemmel. Egyelőre semmi sem változott.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull beszélt-e vele a háttérben zajló egyeztetésekről, az egyszeres F1-es futamgyőztes így felelt: „Nem érzem úgy, hogy kommentálnom kellene bármit is. Az AlphaTaurinál vagyok, mindent beleadok a csapatért, amíg náluk versenyzem. Ők adtak először ülést nekem a Forma-1-ben, nekik köszönhetem az első győzelmemet. Momentán nem érzem úgy, hogy bármit is véleményeznem kellene. Amíg ennél a csapatnál versenyzem, 110 százalékot nyújtok!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sajtóhír: Gasly közel a csapatváltáshoz, az Alpine megállapodott a Red Bull-lal
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet
Hamilton sajnálja az F1-rajongókat Verstappen dominanciája miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!