Sajtóhír: Hamilton gondolkodási időt kért a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Hamilton gondolkodási időt kért a Mercedestől

HIRDETÉS
Olasz sajtóértesülések szerint néhány nap gondolkodási időt kért a Mercedes Forma-1-es csapatától a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az egy hete, Abu Dhabiban történtek után.
2021 Qatar Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A brit versenyző jó eséllyel pályázott az újabb világbajnoki címre, egy balszerencsés biztonsági autó periódus, illetve a versenyirányítás vitatható döntései után végül Max Verstappen győzött a szezonzárón, és hódította el a bajnoki címet.

Azóta kiderült, a Mercedes végül eltekintett a fellebbezéstől, a német istállónál azonban továbbra is rendkívül frusztráltak a történtek miatt, Toto Wolff csapatfőnök pedig a héten azt mondta, nagyon reméli, hogy Hamilton az abu dhabi események miatt nem dönt úgy, hogy távozik a Forma-1-ből.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása szerint egyáltalán nem alaptalan Wolff aggodalma, Hamilton ugyanis állítólag néhány nap gondolkodási időt kért.

Hamilton ráadásul nem volt ott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtöki díjátadó gáláján, a testület új elnöke, Mohhamed Ben Sulayem pedig utalt rá, nem fognak kivételezni, ha kell, megbüntetik a hétszeres bajnokot, hiszen a szabályok előírják, hogy a legjobb 3 helyezettnek kötelező a megjelenése az eseményen.

Mivel Hamilton továbbra is frusztrált a szezonzárón történtek miatt, egy megrovás, vagy esetleg pénzbírság csak egy újabb csepp lenne a pohárban, és bár további két évre szól a szerződése a Mercedesszel, akár hátat is fordíthat az F1-nek.

A Mercedes színeiben jövőre George Russell bizonyíthat majd, ha viszont Hamilton esetleg úgy dönt, befejezi, el kell gondolkodni azon, kit ültessenek a helyére.

A Forma-E-ben idén bajnoki címet nyerő Nick de Vries logikus választás lenne, de kétségkívül megfontolandó lépés, hogy az F1 új érájának két ennyire fiatal pilótával vágjon-e neki a Mercedes.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint talán érdemesebb lenne visszahívni az Alfa Romeóhoz átszerződött Valtteri Bottast – ebben az esetben pedig Antonio Giovinazzi a következő idényre is lehetőséget kaphatna a svájci-olasz csapattól…

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!