Sajtóhír: Horner Alonsót akarja, mégpedig Verstappen helyére - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Horner Alonsót akarja, mégpedig Verstappen helyére

HIRDETÉS
Német médiajelentések szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat Fernando Alonsóval a Red Bull Forma-1-es csapata. A kétszeres világbajnokot állítólag nagyon szeretné leigazolni Christian Horner csapatfőnök.
Portrait, podium, Aut�dromo Jos� Carlos Pace, GP2320a, F1, GP, Brazil
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, and Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, celebrate by spraying champagne on the podium

Alonso jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén jár le az Aston Martinnál, saját elmondása szerint viszont egyelőre még arról sem döntött, hogy egyáltalán folytatnia akarja-e a versenyzést. A kétszeres világbajnok múlt héten arról beszélt, számára a brit istálló jelenti a prioritást, így amíg velük el nem kezd egyeztetni a folytatásról, nem kezd el más istállókkal tárgyalni.

„Nyárig  talán nem akarok várni, mert az unfair lenne számomra és a csapat számára is, ha esetleg több opciót szeretnének találni, és a többi” — mondta a spanyol versenyző. „Viszont nem akarom siettetni a dolgot, és dönteni, miközben fejben még nem a jövő évre gondolod. Ahogy már mondtam, jelenleg nagyon arra fókuszálok, amit tesztelni akarok az autón az első néhány versenyhétvégén megtanultak után.”

„Minden annyira izgalmas a teljesítménnyel kapcsolatban, hogy ha most a jövőmre kellene gondolnom, akkor szerintem nem ez lenne a megfelelő alkalom erre.”

„Az első iroda, ahová bemegyek majd, az Aston Martin irodája lesz, ők jelentik a prioritást, lojális vagyok feléjük. És hálás is azért a lehetőségért, amit két éve adtak nekem. Ha megállapodásra jutunk, akkor náluk maradok, ha úgy döntök, folytatom a versenyzést. Ha nem jutok megállapodásra az Aston Martinnal, akkor körülnézek másutt. De az második opció lesz.”

Az F1-Insider című német lap viszont úgy értesült, a Red Bull-főnök Christian Horner preferált jelöltje Alonso, ebben pedig az energiaital-gyártó thai tulajdonosai is támogatják a brit szakembert. A portál szerint a felek már előrehaladott egyeztetéseket is folytatnak egymással.

Külön érdekesség, hogy a német lap szerint Alonso nem feltétlenül Sergio Perez helyére érkezhetne, hanem akár Max Verstappen helyét is átvehetné a csapatnál, kinek esetleges távozásáról az elmúlt hetekben már rengeteg pletyka napvilágot látott a Red Bullnál zajló botrányos események kapcsán. A lap azt írja, Horner Alonso szerződtetésével azt is bizonyítani szeretné, hogy az energiaital-gyárosok jól meglennének Verstappen nélkül, aki az elmúlt hetek eseményei során inkább Marko és az osztrák tulajdonosok oldalán állt.

Horner egyébként nem először veti ki a hálóját Alonsóra, az F1-Insider szerint ugyanis a Red Bull-főnök már 2014-re is leszerződtette volna a spanyol pilótát Mark Webber helyére. Akkoriban állítólag Helmut Marko és a Red Bull néhai tulajdonosa, Dietrich Mateschitz vétózták meg a döntést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sajtóhír: Horner Alonsót akarja, mégpedig Verstappen helyére
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!