Sajtóhír: Hülkenberg váltja Schumachert a Haas F1-es csapatánál - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Hülkenberg váltja Schumachert a Haas F1-es csapatánál

HIRDETÉS
Német és angol lapinformációk szerint Mick Schumachernek a szezon végén távoznia kell a Haas Forma-1-es csapatától, helyét pedig honfitársa, Nico Hülkenberg veszi majd át. Az amerikai istálló a héten jelenti be mindezt hivatalosan.
Nico Hülkenberg

Schumacher jelenleg második szezonját teljesíti a Forma-1-ben, ám meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, így jó ideje pletykálnak arról, hogy a német versenyzőnek jövőre már nem lesz helye a száguldó cirkuszban.

A csapatot irányító Günther Steiner a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon árulta el, már meghozták a döntést azzal kapcsolatban, hogy ki lesz Kevin Magnussen csapattársa 2023-ban, és ezt hivatalosan be is jelentik ezen a héten.

Egybehangzó sajtójelentések szerint Schumacher szerződését nem hosszabbítja meg az amerikai istálló, helyét honfitársa, Nico Hülkenberg veszi majd át jövőre.

A most 35 esztendős versenyző utolsó teljes szezonját még 2019-ben teljesítette a Forma-1-ben a Renault színeiben, 2020-ban pedig a Racing Point színeiben három versenyhétvégén kapott lehetőséget beugróként, idén pedig két alkalommal helyettesíthette a koronavírusos Sebastian Vettelt az Aston Martinnál.

Hülkenberg összesen 181 Forma-1-es versenyen indult el, pályafutását még 2010-ben kezdte a Williamsnél, és bár volt egy rajtelsősége, a dobogóra egyszer sem tudott felállni.

Ami Schumachert illeti, a pletykák szerint a német versenyző az év végén kikerülhet a Ferrari juniorprogramjából, és nem kizárt, hogy 2023-ban a Mercedes tartalékversenyzője lesz.

Német sajtóhírek szerint Schumacher ülésére Antonio Giovinazzi is jó eséllyel pályázott, a Ferrari pedig erősen lobbizott is mellette, az olasz istállónak azonban nincs beleszólása abba, hogy partnercsapata kiket ültet versenyautóiba.

A pletykák szerint Giovinazzi meggyőzte a csapatot akkor, amikor az Olasz Nagydíj nyitóedzésén autóba ülhetett, ám jelentősen rontott esélyein akkor, amikor az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén újra lehetőséget kapott, és összetörte az istálló versenyautóját.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!