Sajtóhír: Közel a megállapodás, de Vries érkezhet Gasly helyére! - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Közel a megállapodás, de Vries érkezhet Gasly helyére!

Holland sajtójelentések szerint Nyck de Vries a legesélyesebb arra, hogy átvegye Pierre Gasly helyét az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál 2023-ra. A 27 esztendős versenyző állítólag nemrég találkozott Dr. Helmut Markóval, a Red Bull tanácsadójával.

Bár Pierre Gaslynak 2023 végéig érvényes szerződése van az AlphaTaurinál, nemrég felmerült, hogy a francia pilóta jövőre csapatot váltana, és az Alpine-nál folytatná F1-es pályafutását, ahol a kétszeres világbajnok Fernando Alonso helyét vehetné át.

A Red Bull nem is kíván az útjába állni, elengedné Gaslyt, ám csupán abban az esetben, ha egy versenyképes pilótát talál a helyére. Az energiaital-gyárosok az amerikai Colton Hertát próbálták meg leigazolni, a fiatal pilótának azonban nincs meg az F1-es versenyzéshez szükséges szuperlicence, így a Red Bull végül lemondott róla.

Gasly csapatváltása viszont továbbra is téma, helyére pedig Nyck de Vries érkezhet jövőre! A holland versenyző a De Telegraaf című lap értesülései szerint nemrég Grazban találkozott a Red Bull motorsport-tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval, és állítólag közel is kerültek a megállapodáshoz.

De Vries a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon mutatkozott be az F1-ben, amikor is a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont helyettesítette a Williamsnél. A korábban a Forma-2-ben és Forma-E-ben is bajnoki címet szerző pilóta nem vallott szégyent: a 8. rajtkockából indulva a két pontot érő 9. helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!