Sajtóhír: Newey 105 millió dollárért írt alá a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Newey 105 millió dollárért írt alá a Ferrarihoz

HIRDETÉS
Médiajelentések szerint titokban aláírt a Ferrari Forma-1-es csapatával a Red Bulltól jövő tavasszal távozó Adrian Newey, a mintegy 105 millió dolláros megállapodást menedzsere, Eddie Jordan hozta tető alá.
MIAMI, FLORIDA - MAY 04: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Oracle Red Bull Racing inspects the car of Charles Leclerc of Monaco and Ferrari on the grid prior to the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 04, 2024 in Miami, Florida. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405040200 // Usage for editorial use only //

Áprilisban derült ki, Newey és a Red Bull útjai hamarosan különválnak, a legendás tervezőmérnök ugyanis 2025 első negyedévének végén távozik az energiaital-gyárosoktól. Bár hivatalos bejelentést nem tett azzal kapcsolatban, hogy marad-e a Forma-1-ben, azt Newey egy interjúban elárulta, nem érzi még azt, hogy hátat kellene fordítania a száguldó cirkusznak.

A neves szakembert távozásának bejelentése óta több Forma-1-es istállóval is szóba hozták, a hírek szerint többek között a Mercedes, a McLaren, és a Williams is szívesen látná őt. A BusinessF1 magazin értesülései szerint viszont eldőlt, hogy Newey 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását, így együtt dolgozhat majd a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

A lap szerint az üzletet Newey menedzsere, Eddie Jordan tárgyalta le, a megállapodást pedig a Miami Nagydíj előtt írták alá, a tervezőlegenda pedig a 2027-ig tartó hároméves időszak alatt mintegy 105 millió dollárt, azaz több mint 38 milliárd forintot tehet zsebre.

A BusinessF1 még azt is tudni véli, hogy a korábbi F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan 5 millió dolláros megbízási díjat kap Newey-tól, kinek fizetése így nagyjából a duplájára emelkedik majd ahhoz képest, amit a Red Bullnál kapott. A lap szerint Newey és a Ferrari közti megállapodást egy neves ír ügyvéd, bizonyos Dermot O’Rourke készítette el, és április 29-én, Londonban írták alá a felek — két nappal azt megelőzően, hogy a Red Bull hivatalosan is bejelentette Newey távozását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!