Sajtóhír: Stroll mindkét csuklója eltört, nem versenyezhet Bahreinben - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Stroll mindkét csuklója eltört, nem versenyezhet Bahreinben

HIRDETÉS
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll nem tud rajthoz állni a 2023-as Forma-1-es szezon első versenyén, a jövő hétvégén esedékes Bahreini Nagydíjon.
action, TS-Live, Silverstone Circuit, F12305a, F1, GP, Great Britain
Lance Stroll, Aston Martin AMR23

A kanadai versenyző teljes egészében kihagyni kényszerül a most zajló előszezoni teszteket, nemrég ugyanis kerékpározás közben baleset érte, a csapat tájékoztatása szerint pedig kisebb sérüléseket szenvedett. Hogy pontosan milyenek ezek a sérülések, arról nincsenek hivatalos információk, az istállót irányító Mike Krack még csütörtökön azt mondta, Stroll csuklója sérült meg, a versenyző pedig elővigyázatosságból nem vesz részt a teszteken.

„Tréningezett, próbált dolgozni az erőnlétén a múlt héten. Kerékpározott, és volt egy kisebb balesetet, és megütötte magát” – mondta a szakember. „Elővigyázatosságból úgy döntöttünk, jobb, ha vár egy kicsit, és készen fog állni jövő hétre.”

Arra a kérdésre, hogy konkrétan milyen sérülései vannak pilótájának, az Aston Martin főnöke hozzátette: „Ezek személyes dolgok. A karja sérült meg, a csuklója. De nem szeretnék belemenni a részletekbe, mert ez magánügy.”

Mindeközben a sajtóban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Stroll mindkét csuklóját eltörte, és meg is kellett őt operálni Barcelonában. Az operációt a hírek szerint Dr. Xavier Mir, egy, a motorsport világában jól ismert orvos végezte, aki korábban a MotoGP-sztár Marc Marquezt is műtötte.

Ha Stroll valóban nem tud rajthoz állni jövő héten, akkor az Aston Martinnak két opciója is van: vagy a tegnap már tesztelő Felipe Drugovich ül autóba, vagy pedig a Stoffel Vandoorne – bár utóbbi pilóta jelezte, neki most a Forma-E sorozatban van kötelezettsége.

„Most pedig Felipe Drugovich vezeti az autót a teszten Számomra az tűnik logikusnak, hogy ő versenyez majd, hiszen én nem tudok ott lenni a teszten” – fogalmazott a belga.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke csütörtökön azt mondta, időben értesíteni fogják a közvéleményt arról, hogy Stroll ott lehet-e a Bahreini Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!