Sajtóhír: Törlik az F1-es Török Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Törlik az F1-es Török Nagydíjat

HIRDETÉS
Török médiajelentések szerint döntés született azzal kapcsolatban, hogy a Forma-1 mezőnye idén nem látogat el Isztambulba.
ISTANBUL PARK, TURKEY - NOVEMBER 13: George Russell, Williams FW43, leads Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Turkish GP at Istanbul Park on Friday November 13, 2020, Turkey. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A versenyt az ugyancsak törölt Kanadai Nagydíj helyett rendezték volna meg június második hétvégéjén, ám miután Nagy-Britannia „vörös listára” tette Törökországot, ezáltal pedig utazási bonyodalmak keletkeztek, az isztambuli verseny veszélybe került.

Múlt hétvégén a Forma-1 szóvivője azt mondta, folyamatosan monitorozzák a kialakult helyzetet, török médiajelentések szerint viszont mostanra megszületett a döntés: nem tartják meg a Török Nagydíjat június 13-án.

Úgy tudni, több lehetőséget is mérlegeltek: felmerült, hogy az isztambuli futam időpontját megcserélik a bakui verseny időpontjával, ebben azonban az azeriek nem tudtak partnerek lenni.

A hírek szerint annak lehetősége is felmerült, a Paul Ricard versenypályán, vagy Ausztriában két futamot rendeznek majd, ez azonban rendkívüli terhet róna a csapatokra, hiszen egymás után négy hétvégén is versenyezniük kellene.

A legfrissebb hírek most arról szólnak, hogy a Forma-1 vezetősége egész egyszerűen lemond a június 13-i versenyrendezésről, és nem próbálja meg helyettesíteni a törökországi futamot Mugellóval és a Nürburgringgel sem.

A hivatalos bejelentés hamarosan meg is érkezhet a száguldó cirkusz részéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!