Sajtóhír: Verstappen intenzíven tárgyal a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Verstappen intenzíven tárgyal a Mercedesszel

HIRDETÉS
Német lapértesülések szerint egyre intenzívebbé váltak az egyeztetések Max Verstappen és a Mercedes csapata között, így hiába csitultak látszólag a kedélyek a Red Bull háza táján, nincs még kizárva, hogy a nagy robbanás csak most következik.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 22: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Circuit on March 22, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403220053 // Usage for editorial use only //

Az elmúlt két hónap Christian Horner zaklatási ügyéről, illetve a házon belüli hatalmi harcokról szólt a Red Bullnál, az elmúlt hetek viszont látszólagos nyugalomban teltek, és úgy tűnt, újra béke telepedett az osztrák Forma-1-es csapatra. Az F1-Insider szerint a Red Bullnál zajló hatalmi küzdelmekből egyértelműen Christian Horner jött ki győztesen, köszönhetően az energiaital-gyártó thai tulajdonosának, Chalerm Yoovidhiának, aki a portál szerint a zaklatási vádak ellenére végső soron azt biztosította, hogy Horner „hatalmasabb, mint valaha” a Red Bull F1-es projektjében.

Az F1-Insider szerint viszont a kialakult új hatalmi struktúrának messzemenő következményei lehetnek, hiszen még arról is pletykálnak, Mark Mateschitz, valamint az őt körülvevő osztrák fél teljesen kivonja magát a Forma-1-et érintő ügyekből, és teljes mértékben a thai részvényesekre bízza a királykategóriát érintő összes döntést.

Bár Oliver Mintzlaff, a Red Bull tulajdonosa a Szaúd-arábiai Nagydíjon tiszta vizet öntött a pohárba dr. Helmut Markóval, aki így leszögezte, az eddigi szerint folytatja a munkát az F1-es projektben, az F1-Insider szerint egyáltalán nem kizárt az, hogy az osztrák motorsport-tanácsadó végül elköszön a Red Bulltól. Marko távozása pedig nagy lavinát indíthat el, hiszen nemrég kiderült, Max Verstappen szerződésében van egy záradék, mely ebben az esetben lehetővé tenné azt is, hogy 2028-ig szóló kontraktusa ellenére hátat fordítson a Milton Keynes-i csapatnak.

Az F1-Insider cikkében azt írja, a holland „egyre intenzívebben egyeztet a Mercedesszel”, a háromszoros világbajnok és a Mercedes brackley-i bázisa között valósággal „izzanak a vezetékek”.

Nemrégiben arról szóltak a hírek, Adrian Newey főtervező maradása sem garantált, a brit szakemberre állítólag az Aston Martin vetette ki a hálóját, és egy komoly összeget ajánlott neki. Az F1-Insider mindeközben azt írja, a Mercedes a Newey jobbkezeként tevékenykedő Pierre Wachét szeretné megszerezni magának, és már állítólag tárgyalnak is a francia szakemberrel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!