Friss hírek

Sajtóhír: Vettel a Belga Nagydíjon írhat alá az Aston Martinhoz

GP SPAGNA F1/2020 -  GIOVEDÌ 13/08/2020  09/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel,
Osztrák lapértesülések szerint a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon ír alá az Aston Martinnal a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német pilóta egy ideje már egyeztet a most még Racing Point néven szereplő istállóval. A legutóbbi hírek arról szóltak, a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban sikerült is előre lépniük a feleknek az ügyben, és a legfőbb dolgokban már meg is állapodtak egymással.

A Kronen Zeitung című osztrák lap nemrég kész tényként közölte, Vettel Spában, a jövő hétvégi Belga Nagydíjon írja alá szerződését az Aston Martinnal.

Az olasz Gazzetta dello Sport című lap azt is tudni véli, Vettel szezononként mintegy 15 millió dollárt, azaz közel 4,4 milliárd forintot kap a csapattól, és természetesen több idényre szerződik hozzájuk.

Bár a korábbi hírek szerint Vettel Sergio Perez helyét venné át a csapatnál, most arról hallani, egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a helyzet. A mexikói szponzorai ugyanis ragaszkodnak a már meglévő szerződéshez.

Lawrence Stroll csapattulajdonos állítólag attól sem zárkózna el, hogy saját fiát, Lance-et „áldozza be” Vettel szerződtetéséért. A kanadai versenyző nemrég a Channel 4 televíziós csatornának meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott: „C’est la vie [ilyen az élet]! Van munkakapcsolat, és van apa-fia kapcsolat. Nem sértődőm meg, ha elküld a csapattól.”

„Az egy üzleti döntés lenne, mindig így mentek a dolgok. Nincsenek súrlódások köztünk, jó az összhang, és hagyja, hogy tegyem a dolgom.”

Sergio Perez pedig hétvégén azt mondta, meggyőződése, hogy 2021-ben is a silverstone-i istállónál folytatja pályafutását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek