Sajtó: Vettel még csak ajánlatot sem kapott a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Sajtó: Vettel még csak ajánlatot sem kapott a Ferraritól

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóértesülések szerint nem is ajánlott új szerződést Sebastian Vettelnek a Ferrari Forma-1-es csapata, Mattia Binotto ugyanis már a 2019-es szezont követően eldöntötte, nem hosszabbítanak a négyszeres világbajnokkal.
Sebastian Vettel Ferrari

A Scuderia kedden jelentette be, Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferrari csapatától.

Az elmúlt hetekben az olasz sajtóban olyan hírekről számoltak be, melyek szerint a maranellóiak két ajánlattal is előálltak, ezeket azonban Vettel visszautasította.

A The Race című lap mindazonáltal mai cikkében arról számolt be, valójában Vettelnek soha nem is ajánlott új szerződést a Ferrari. A lap forrásaira hivatkozva azt írja, Mattia Binotto csapatfőnök már a 2019-es, konfliktusokkal teli idény után eldöntötte, nem hosszabbítják meg a négyszeres világbajnok kontraktusát, habár az elmúlt hónapokban többször nyilatkozott úgy, marasztalnák a német versenyzőt.

Leclerc szerződését eközben 2024-ig meghosszabbították még karácsony előtt, a Ferrari pedig csütörtökön bejelentette, Vettel helyét Carlos Sainz veszi át 2021-ben.

A hírek szerint Daniel Riciardo is egyeztetéseket folytatott a Ferrarival, az olaszok elsődleges választása azonban mindig is Sainz volt.

A Ferrari által kedden kiadott közlemény egyébként úgy fogalmazott, közösen hozták meg a döntést Vettellel, és nem volt különösebb oka annak, hogy végül a szakítás mellett döntöttek.

Vettel a kommünikében azt mondta: „A csapat és én rá kellett jöjjünk, hogy már nincs közös vágy arra, hogy együtt folytassuk az idei szezont követően.”

Ehhez képest Binotto csütörtökön egy interjúban úgy nyilatkozott, nem egyeztek Vettel és a Ferrari rövid- és hosszú távú céljai.

Mindezt akár úgy is lehet értelmezni, hogy Vettel szeretett volna a Ferrarinál maradni, az olaszok azonban már elkötelezték magukat a szakítás mellett.

Hirdetés

Azt nem tudni, Vettel marad-e az F1-ben az idei évet követően, egyre kevesebb ugyanis a lehetősége arra, hogy versenyképes autóhoz jusson.

Német sajtóhírek szerint a német versenyző mindent egy lapra tett fel: vagy a Mercedeshez szerződik, vagy távozik a Forma-1-ből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!