Sam Michael távozik a Williamstől - F1VILÁG.HU

Sam Michael távozik a Williamstől

HIRDETÉS

A Williams alakulata kedden délelőtt hivatalos sajtóközleményben tudatta, hogy mind Sam Michael technikai igazgató, mind Jon Tomlinson vezető aerodinamikus az idény végén távozik jelenlegi pozíciójából.


A Williams alakulata kedden délelőtt hivatalos sajtóközleményben tudatta, hogy mind Sam Michael technikai igazgató, mind Jon Tomlinson vezető aerodinamikus az idény végén távozik jelenlegi pozíciójából.

Miután a csapat számára az idei szezon is kiábrándítóan indult, a két szakember úgy döntött, szerződésük év végi lejártával nem folytatják tovább a munkát a grove-i gárdánál – erre reagálva a Williams leszerződtette a korábban a McLarennél technikai igazgatóként tevékenykedő, majd a 2007-es kémbotrány után távozó Mike Coughlant.

Az istálló névadó tulajdonosa, Frank Williams úgy véli, a döntésnek köszönhetően lehetőségük lesz arra, hogy komoly átszervezéseket végezzenek, melyektől jelentős fejlődést várnak.

„Sam és Jon mindketten tehetséges és vezető személyiségek, akik keményen dolgoztak a Williamsért az elmúlt több mint tíz illetve öt évben” – idézi a kedden kiadott közlemény a csapatfőnök szavait.

„Mindazonáltal mindketten elismerték, hogy a csapat teljesítménye nincs azon a szinten, ahol lennie kellene, így lemondtak annak érdekében, hogy lehetőséget adjanak a csapatnak az átszervezésre és a szükséges változtatások elvégzésére azért, hogy ismét a rajtrács élére kerüljön.”

„A szezon végéig mindketten jelenlegi pozíciójukban tevékenykednek, hogy a csapat megtartsa lendületét a 2011-es szezonban. Nagyon hálásak vagyunk Samnak és Jonnak a rendkívül profi hozzáállásért.”

A döntés nyomán a csapat úgy határozott, leigazolja a McLaren-Mercedes korábbi technikai igazgatóját, Mike Coughlant, aki 2007-ben az emlékezetes kémbotrányt követően távozott a wokingi gárdától.

„Mike Coughlan egy remek mérnök, rengeteg tapasztalatot szerzett a Forma-1-ben” – nyilatkozta Frank Williams.

„2007-ben elhagyta a Forma-1-et magatartása miatt, melyről elismerte, hogy tévedett, és mélységesen megbánta, amit tett. Kétéves sporttól való eltiltása lejárt egy ideje és Mike ismét bizonyítani szeretne.”

Hirdetés

A csapatfőnök hozzátette, Coughlan szerződtetése pusztán az első lépése az átszervezésnek, a jövőben további bejelentések várhatóak.

A Williams újdonsült főmérnöke, Mike Coughlan elmondta, nagyon hálás a grove-i gárdának, és reméli, hogy segíthet a Williamsnek céljai elérésében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!