Sargeant Brazíliában is körözhet a Williamsszel - F1VILÁG.HU

Sargeant Brazíliában is körözhet a Williamsszel

HIRDETÉS
A Brazil Nagydíj második szabadedzésén újra lehetőséget kap a Williams csapatától Logan Sargeant – a fiatal pilóta a tervek szerint jövőre állandó tagja lesz a Forma-1-es mezőnynek, ehhez azonban még meg kell szereznie a királykategóriás szerepléshez szükséges szuperlicencet.
Logan Sargeant (USA) Williams Racing Academy Driver.
United States Grand Prix, Friday 21st October 2022. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

A brit istálló már korábban bejelentette, jövőre Sargeant veszi át az idény végén távozó Nicholas Latifi helyét, ehhez azonban meg kell szereznie az F1-es jogosítványhoz szükséges szuperlicenc-pontokat. Minden egyes Forma-1-es autóval megtett 100 km után egy jár, a fiatal tehetség pedig legutóbb, Mexikóban már lehetőséget kapott az istállótól – ott azonban csupán 96 km-t tett meg, tehát nem tudta gyarapítani az egységei számát.

A Williams ezért úgy döntött, Brazíliában újra lehetőséget ad az amerikai pilótának – mivel azonban ezúttal sprintfutamos hétvége vár a mezőnyre, Sargeant nem a nyitóedzésen, hanem a szombati, második gyakorláson ül majd autóba.

A 21 esztendős versenyző Alex Albon autóját vezetheti majd Interlagosban, és várhatóan a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén is lehetőséget kap.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!