Friss hírek

Sargeant Brazíliában is körözhet a Williamsszel

A Brazil Nagydíj második szabadedzésén újra lehetőséget kap a Williams csapatától Logan Sargeant – a fiatal pilóta a tervek szerint jövőre állandó tagja lesz a Forma-1-es mezőnynek, ehhez azonban még meg kell szereznie a királykategóriás szerepléshez szükséges szuperlicencet.

A brit istálló már korábban bejelentette, jövőre Sargeant veszi át az idény végén távozó Nicholas Latifi helyét, ehhez azonban meg kell szereznie az F1-es jogosítványhoz szükséges szuperlicenc-pontokat. Minden egyes Forma-1-es autóval megtett 100 km után egy jár, a fiatal tehetség pedig legutóbb, Mexikóban már lehetőséget kapott az istállótól – ott azonban csupán 96 km-t tett meg, tehát nem tudta gyarapítani az egységei számát.

A Williams ezért úgy döntött, Brazíliában újra lehetőséget ad az amerikai pilótának – mivel azonban ezúttal sprintfutamos hétvége vár a mezőnyre, Sargeant nem a nyitóedzésen, hanem a szombati, második gyakorláson ül majd autóba.

Hirdetés
 

A 21 esztendős versenyző Alex Albon autóját vezetheti majd Interlagosban, és várhatóan a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén is lehetőséget kap.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sargeant Brazíliában is körözhet a Williamsszel
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!