Sato egyelőre nem reménykedik F1-es bemutatkozásban

Egyelőre még nem lát esélyt a Forma-1-es debütálásra a Sauber színeiben pénteken tesztelő Kimiya Sato.


Egyelőre még nem lát esélyt a Forma-1-es debütálásra a Sauber színeiben pénteken tesztelő Kimiya Sato.

A japán tehetség jelenleg az Auto GP sorozatban versenyez – abban a szériában, melyben Kiss Pál Tamás is érdekelt –, és jelenleg élen áll a bajnoki összetettben.

A Honda visszatérésével 2015-ben Japán ismét felkerül a Forma-1 térképére, a nemzetnek azonban jelenleg nincs aktív pilótája a száguldó cirkuszban.

Bár Sato a Sauberrel tesztel a héten, egyelőre nem lát esélyt arra, hogy a következő években a svájci kiscsapat versenyzője legyen.

„Még túl korai megmondani, hogy ez a teszt egy hosszabb partnerkapcsolat kezdete-e a Sauberrel” – mondta a japán versenyző az AUTOSPORT-nak.

„Természetesen nagyon boldog lennék, ha lehetőséget kapnék még több Forma-1-es tesztre, de egyelőre nem tudok megerősíteni semmi ilyesmit.”

„Azt hiszem, legalább a legjobb három között kell végeznem az Auto GP-ben a szezon végén. Jövőre a cél az, hogy továbbra is együléses autóval versenyezzek. Persze szeretnék feljebb lépni, az volna ideális, ha Európában maradhatnék.”

Sato először vezethet majd Forma-1-es versenyautót Silverstone-ban – az ifjú versenyző egyelőre elképzelni sem tudja, mennyire lesz gyors a Sauber versenygépbe.

„Szerintem a Forma-1 egy teljesen más világ. Azt gondoltam, úgy 10 másodperccel leszünk gyorsabbak, mint az Auto GP-ben, de amikor ránéztem az időeredményekre, azt láttam, hogy 16 másodpercről van szó. Egyelőre nehéz elképzelni, milyen érzés lesz vezetni az autót, és mennyire lesz gyors.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS