Sato még nem mondott le a Forma-1-ről - F1VILÁG.HU

Sato még nem mondott le a Forma-1-ről

HIRDETÉS

Takuma Sato elmondása szerint minden erejével azon dolgozik, hogy már a jövő évben rajthoz állhasson a Forma-1-ben, és csak abban az esetben fogad el ajánlatot más szériákból, ha már minden reménye elszállt a visszatérésre.

Takuma Sato elmondása szerint minden erejével azon dolgozik, hogy már a jövő évben rajthoz állhasson a Forma-1-ben, és csak abban az esetben fogad el ajánlatot más szériákból, ha már minden reménye elszállt a visszatérésre.

A japán pilóta legutolsó forma-1-es versenyét a tavalyi Spanyol Nagydíjon teljesítette, ám azóta, hogy akkori csapata, a Honda támogatását élvező Super Aguri csődöt mondott, és azonnali hatállyal távozott, nem kapott versenyzési lehetőséget.

Sato tavaly télen tesztelt a Toro Rosso színeiben, és harcban volt az egyik versenyzői ülésért, ám a vezetőség végül Sebastien Buemit és az azóta már menesztett Sebastien Bourdais-t választotta helyette az idei évre.

A 32 éves pilóta több IndyCar versenyre ellátogatott az idei évben, és szóba is hozták a szériával, ám elmondta, hogy csak abban az esetben veszi az irányt Amerikába, ha biztosan tudni fogja, hogy nem lesz számára hely a jövő évben a Forma-1-ben.

“Az Indy 500-on is ott voltam, és számos lehetőségem van az IndyCarban, de mindig is a legmagasabb szinten akartam versenyezni, és most is ez a célom” – mondta Sato az Autosportnak.

“Úgy érzem, még nem fejeztem be a munkám a Forma-1-ben, így vissza szeretnék térni, és egy versenyképes csomagot szeretnék, mert tudom, hogy megvan a kellő tapasztalatom, és a sebességem. Nagyon bízom abban, hogy meg tudom csinálni.”

Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre legkevesebb négy új csapat is bemutatkozik az F1-ben, így hosszú idő óta először lesz 26 fős a mezőny a királykategóriában, ez pedig azt is jelenti, hogy több versenyző kaphat bizonyítási lehetőséget.

A japán pilóta elmondta, hogy mind az új, mind a már meglévő csapatoknál kopogtat, és bízik abban, hogy valahol lesz hely számára 2010-ben.

“Jelenleg csak beszélgetünk, és ahogy azt mindenki tudja, nagyon nehéz előzetes jóslatokba bocsátkozni a Forma-1-ben. Természetesen jönnek új csapatok, melyek kiváló lehetőséget teremtenek számomra, és persze ott vannak a már meglévő alakulatok.”

“Szóval egyelőre mindenkivel kapcsolatban vagyunk, és minden erőnkkel megpróbáljuk felkutatni a lehetőségeket, nem csak a Forma-1-ben” – folytatta Sato, aki hozzátette, hogy amennyiben nem kap lehetőséget a királykategóriában, más szériába igazol, mert nem akar még egy évet kihagyni.

Hirdetés

“Immáron másfél éve nem versenyzek, ami túl hosszú idő, és számomra ez a határ. Ha csak fél éve nem versenyeznék, akkor az rendben lenne, hogy csak a Forma-1-re koncentrálok. Pontosan ez volt a helyzet a tavalyi évben: teszteltünk a télen, minden tökéletesen ment, azonban sajnos nem sikerült. Szerencsétlen helyzet volt, de nem fogom feladni.”

“Minden egyes lehetőségre megpróbálok keményen lecsapni” – tette hozzá Sato.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!