Sato mindent megtesz, hogy visszatérhessen az F1-be - F1VILÁG.HU

Sato mindent megtesz, hogy visszatérhessen az F1-be

HIRDETÉS

Takuma Sato elmondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy jövőre ismét a Forma-1-ben versenyezhessen, miután állás nélkül maradt a Super Aguri visszavonulását követően.

Takuma Sato elmondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy jövőre ismét a Forma-1-ben versenyezhessen, miután állás nélkül maradt a Super Aguri visszavonulását követően.

A japán pilóta versenyzői ülés nélkül maradt, miután a Super Aguri a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjat követően bejelentette, végleg elhagyja a Forma-1-et.

Sato azonban elmondta, több csapattal is tárgyalásban áll, ugyanis minden vágya, hogy már a jövő évben visszatérhessen a királykategóriába. A japán pilóta azt is hozzátette, elsősorban versenyzői ülés után kutat, és tesztpilótai állást csak abban az esetben fogad el, ha semmiképpen nem lesz hely számára a mezőnyben.

“Jelenleg is keményen dolgozunk az ügyön, mert mielőbb vissza szeretnék térni a sportba” – mondta Sato az Autosportnak. “Elsődleges célom, hogy versenyzőként szerepelhessek, és csak abban az esetben jöhet szóba egy esetleges tesztpilótai állás, ha nem találok versenyzői ülést a 2009-es idényre.”

Sato azonban tisztában van azzal, hogy egy ideig még biztosan nem tisztázódhat jövője, mert a csapatok az év ezen szakaszában még nem szeretik véglegesíteni jövő évi versenyzői felállásukat.

“Nos, egyelőre semmit nem tudok elmondani. Ugyan tárgyalásban állunk néhány csapattal, de ezek a megbeszélések még nagyon a kezdeti fázisban vannak. A csapatok még az idei évre koncentrálnak, hiszen még csak a szezon felénél járunk, a jövő éven egyelőre még senki nem gondolkodik komolyan.”

“Ha netán már az idei évben lehetőségem lenne visszatérni a pályára, az nagyon jó lenne, de erről nem is álmodom. Minden erőmmel azon vagyok, hogy jövőre már rajthoz állhassak a Forma-1-ben.”

“Nincs szándékomban elhagyni az F1-et, és egészen addig nem fogom feladni, míg nulla esélyem nem lesz a sportban maradásra. Ha ez megtörténne, akkor majd elgondolkodom a jövőmön, de most teljes mértékben azon vagyok, hogy visszatérhessek a Forma-1-be. Azt azonban nem tudom, hogy ez mikor történik meg.”

A japán pilóta azt is lemondta, hogy számos megkeresést kapott más szériákból, de azokat rendre visszautasította, mondván továbbra is a Forma-1 a célja.

“Menedzserem több ajánlatot is kapott az Egyesült Államokból, de azokat egyelőre mind visszautasította, mert elsődleges célunk továbbra is a Forma-1. Közöltük a csapatokkal, hogy jelenleg a Forma-1-re koncentrálunk, de folyamatosan tartani fogjuk velük a kapcsolatot” – folytatta Sato.

Hirdetés

“Ha nem jön össze a királykategória, akkor majd fontolóra veszem ezeket a lehetőségeket, de addig nem gondolkodom rajtuk. Természetesen bízom benne, hogy visszatérhetek a Forma-1-be, persze ez nem csak rajtam múlik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!