Sato nem tudja bevásárolni magát a Toro Rossóba

Takuma Sato bízik abban, hogy az e heti teszteken mutatott teljesítményével meggyőzte a Toro Rosso vezetését arról, hogy van helye az F1-ben, ugyanis elmondása szerint nincs elég pénze ahhoz, hogy bevásárolja magát a csapatba.

Takuma Sato bízik abban, hogy az e heti teszteken mutatott teljesítményével meggyőzte a Toro Rosso vezetését arról, hogy van helye az F1-ben, ugyanis elmondása szerint nincs elég pénze ahhoz, hogy bevásárolja magát a csapatba.

A Red Bull fiókcsapata a héten több versenyzőnek is tesztelési lehetőséget biztosított a spanyolországi Barcelonában, ahol Sebastien Bourdais mellett Sebastien Buemi és Takuma Sato is beülhetett az egyik STR3-as modellbe.

A japán pilóta kiválóan teljesített, és az összesített eredmények alapján ő volt az STR második leggyorsabb versenyzője, mindössze Bourdais tudta megelőzni a zárónapon.

Mivel egyes források szerint a Toro Rosso olyan versenyzőt szeretne alkalmazni a jövő évben, aki pénzt tud hozni a csapathoz, Sato elmondta, azon van, hogy személyes szponzort találjon magának.

“Tényleg nincs készpénzem” – mondta a japán pilóta. “Nagyon örülnék annak, ha személyes szponzort tudnék hozni magammal, mert azzal hozzájárulhatnék az istálló költségvetéséhez, mellyel erősebbé válna a csapat. Viszont annyi pénzem nincsen, hogy ülést vásároljak.”

“Természetesen tárgyalásban állunk minden lehetséges személyes szponzorral, azonban tényleg nem tudom. Azért vagyok itt, hogy vezessek, és azon vagyok, hogy a lehető legjobb munkát nyújtsam a pilótafülkében” – folytatta Sato, aki bízik a legjobbakban.

“Egyelőre nem tudom, miként alakul a jövő. Nem tudok választ adni arra a kérdésre, hogy mik az esélyeim 2009-re. Én minden tőlem telhetőt megtettem a pilótafülkében, és a mérnökökkel való beszélgetéseim során, azonban sajnos ez nem egy olyan dolog, amit én döntök el, várnom kell, és a csapat meghozza a döntést.”

Sato az elmúlt két évben a sereghajtó Super Aguri színeiben versenyzett, egészen addig, míg a japán csapat a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíj után tönkre nem ment.

A japán pilóta elmondta, hogy bár szeretett borsot törni a nagyok orra alá a futamokon, mindig is az volt a vágya, hogy végre egy versenyképes autóval szállhasson harcban a ellenfeleivel.

“A Super Agurinál eltöltött két és fél évben voltak különleges pillanatok, azonban mindig is azt akartam, hogy egy versenyképes csomaggal versenyezhessek” – magyarázta Sato. “Most erre van némi esélyünk. Egy álmom válna valóra, ha egy ilyen környezetben és légkörben dolgozhatnék 2009-ben.”

“Kétség sem férhet hozzá, hogy ez az egyik leggyorsabb Forma-1-es versenygép, amit valaha vezethettem, azonban tiszteletben kell tartanom az összes nagyvállalatot, így nem hasonlíthatom össze direktben őket.”

“Viszont nagyon élveztem a vezetést, és megtiszteltetés volt számomra, hogy ezzel a csapattal dolgozhattam” – tette hozzá a japán versenyző, aki fontos lehet a Red Bull számára, hiszen alkalmazásával könnyebben gyökeret verhetne a japán piacon.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS