Sauber: 2019 a legjobb pillanat az új szabályokhoz - F1VILÁG.HU

Sauber: 2019 a legjobb pillanat az új szabályokhoz

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A lehető legjobbkor jönnek a 2019-es szabályváltozások a Sauber csapata számára, a hinwili istállónál ugyanis jelenleg alapos átszervezések zajlanak, Simone Resta pedig hamarosan munkához lát a csapatnál.

Resta a Ferraritól érkezik az Alfa Romeo Sauberhez, július elején kezdi meg a munkát az alakulatnál. A szakember a korábban a McLarennél, a Toro Rossónál és a Manornál tevékenykedő Luca Furbatto oldalán dolgozik majd, aki a Sauber 2019-es autójának főtervezője.

A Sauber az egyik csapat, mely amellett szavazott, hogy változtassanak az aerodinamikai szabályokon 2019-re, hogy megkönnyítsék az előzést a versenypályán.

„Kőkeményen nyomjuk az aerodinamikai részlegen” – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök.

„Kétségkívül ez a legjobb pillanat az aerodinamikai szabályok módosításához. Hogy őszinte legyek, nem vagyok biztos abban, hogy túl nagy játékot játszhatnánk a jelenlegi bajnokságban. Nagyobb értelme van annak, ha váltunk, és elég hamar elkezdünk a jövő évi szabályokra fókuszálni.”

Vasseur azt mondja, Simone Resta a „tökéletes ember” a Sauber technikai igazgatói posztjára, a szakember legfőbb feladata pedig az lesz, hogy koordinálja az egyre bővülő mérnöki gárdát.

Bár Resta érkezésével a csapat szorosabbra fűzheti szálait a Ferrarival, Vasseur azt mondja, nem ez a lényeg számunkra.

„Nem arra fókuszálok, hogy nagyobb együttműködésünk legyen a Ferrarival. Az Alfa Romeo Sauber egy igazi csapat, és a legjobb szakemberre van szükségünk. A Ferrarival való együttműködés persze része a kirakósnak, és ezt is figyelembe kell vennünk, de én leginkább a Sauberre összpontosítok.”

„Egy új sztorit kell felépítenünk. Itt van ez a projekt az Alfa Romeóval, keményen nyomjuk, és az én szempontomból nagyobb értelme van, ha erre koncentrálok.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy nehéz volt-e megszerezni Restát a Ferraritól, Vasseur így felel: „Nem volt túl nehéz.”

„Az átigazolásnak volt értelme Simone szempontjából, hiszen szeretett volna F1-es csapat technikai igazgatója lenni. Emellett pedig a mi szempontunkból is észszerű lépés ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!