Sauber: A Mercedes legyőzése a cél

A Sauber ügyvezető-igazgatója, Monisha Kaltenborn úgy véli, a szezon utolsó harmadában is képes lesz csapata arra, hogy meglepje az élmezőny alakulatait nagyszerű teljesítményével.


A Sauber ügyvezető-igazgatója, Monisha Kaltenborn úgy véli, a szezon utolsó harmadában is képes lesz csapata arra, hogy meglepje az élmezőny alakulatait nagyszerű teljesítményével.

A svájci kiscsapat remekelt a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon, hiszen Sergio Perez révén másodikként ért célba: a mexikói idén már harmadszor állhatott dobogóra, Kaltenborn szerint pedig ez ékes bizonyíték arra, milyen hatékonyan is dolgozik a Sauber.

„Rendkívül hatékonyan dolgozunk” – mondta a szakember.

„Azok az átfogó fejlesztési csomagok, melyeket Barcelonában és Silverstone-ban vezettünk be, sikeresnek bizonyultak.”

„A pályán mutatott fejlődés megfelelt elvárásainknak, sőt, még több van a C31-esben. A következő, ázsiai versenyeken további újítások várhatóak, ugyanakkor már a jövő évi versenyautó fejlesztése is folyik. Nem is inkább a fejlesztések üteméről, sokkal inkább a hatékonyságáról van itt szó.”

„A költségek nyilvánvalóan rendkívül fontos szerepet játszanak. Minél komolyabb forrásokkal rendelkezel, annál intenzívebben tudod fejleszteni az autót, ez pedig közvetlenül visszatükröződik a teljesítményen.”

Kaltenborn hozzátette, a Sauber célja továbbra is az, hogy megszerezze az ötödik helyet a konstruktőrök versenyében – ehhez pedig az kell, hogy legyőzzék a Mercedes csapatát. A svájci istálló 100 pontot szerzett az eddig eltelt 13 futamon, hátránya pedig 26 pontnyi a brackley-i gárdával szemben.

„Miután erősen kezdtük az évet, sokan azt jósolták, hogy a szezon előrehaladtával visszaesünk majd. A valóság ezzel szemben az, hogy egyre erősebbek vagyunk, és arra számítok, hogy a szezon utolsó harmadában is jó teljesítményt nyújtunk majd.”

„Mielőtt az idény elkezdődött, azt mondtuk, hogy szeretnénk jelentősen javítani bajnokságban elfoglalt pozícióinkon. Tavaly hetedikként végeztünk, tehát ez azt jelenti, hogy idén meg kell lennie az ötödik helynek. Ez egy ambiciózus cél, de magasra kell tenni a mércét. És nagyon bízom a csapatunkban.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS