Friss hírek

Sauber: A tizedik pozíció elfogadhatatlan

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn elfogadhatatlannak tartaná, ha csapata a tizedik helyen zárná az idei világbajnokságot a Forma-1-ben.


A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn elfogadhatatlannak tartaná, ha csapata a tizedik helyen zárná az idei világbajnokságot a Forma-1-ben.

A svájci bázisú gárda mindössze a Caterham istállót előzi meg a konstruktőrök versenyében, miután az első tizenegy versenyen még csak pontot sem tudott szerezni.

Hirdetés
 

A Sauber remekül teljesített a tavalyi év második felében, és bízik abban, hogy pontszerzővé válhat az idei szezon hátralévő részében, jóllehet a C33-as kódszámra hallgató modell egyelőre nem úgy teljesít, ahogy azt várták tőle.

A csapat 1993-ban csatlakozott a Forma-1-hez, és azóta nem volt olyan szezon, hogy ne szerzett volna pontot, éppen ezért Kaltenborn nem is akar belegondolni abba, hogy mi lenne a következménye annak, ha az idei évet pont nélkül zárnák.

„Először is, morálisan ez egy hatalmas visszalépés, mert a Sauber istálló 22 éves F1-es története óta még nem volt ilyen helyzetben – szóval erre nem is akarunk gondolni” – mondta a szakember.

„Ezen felül, természetesen pénzügyi hatása is van. Továbbra is reális célokat kell magunk előtt látni, de az üzenet az, hogy a tizedik hely nem elfogadható számunkra.”

„Elsődleges célunk, hogy pontokat szerezzünk, aztán pedig majd megnézzük, hogy az hova juttat minket.”

A Sauber vezetése úgy gondolja, hogy a Ferrari új hibrid erőforrásának gyengesége miatt is szenvednek, de Kaltenborn hozzátette, nem tervezik lecserélni motorszállítójukat.

„Ragaszkodunk hozzájuk” – erősítette meg.

„Mikor beszállítót váltottunk, más opciókat is mérlegeltünk. A Ferrari mögöttünk állt a nehéz időkben, különösen akkor, mikor Peter (Sauber) visszavásárolta a csapatot (a BMW-től a 2009-es szezon után).”

„Úgy gondolom, hogy az ilyen jellegű partnerség a Forma-1-ben ritka és megéri ragaszkodni hozzá. Biztos vagyok abban, hogy ők is legalább annyira csalódottak, mint mi, és azon vannak, hogy javítsanak a motorjuk teljesítményén.”

„Át fogunk jutni ezeken a nehézségeken és biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!