Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Sauber biztos alapokra helyezné csapatát az F1-ben

Peter Sauber jelezte, hogy három éven belül le szeretne mondani a csapatvezetői pozícióról, ám addig biztosan jelenlegi helyén marad, amíg biztosítva nem lesz alakulata hosszú távú jövője a Forma-1-ben.


Peter Sauber jelezte, hogy három éven belül le szeretne mondani a csapatvezetői pozícióról, ám addig biztosan jelenlegi helyén marad, amíg biztosítva nem lesz alakulata hosszú távú jövője a Forma-1-ben.

Sauber úr a tavalyi év végén vásárolta vissza csapatát a BMW-től, miután a német cégóriás úgy döntött, leállítja forma-1-es programját, és kivonul a sportágból.

A svájci üzletember akkor azt mondta, hogy nem tudta volna végignézni, ahogy szétesik egykori csapata, melyet hosszú éveken át irányított, ezért is lépett a tettek mezeje, és a továbbiakban is az a fő célja, hogy biztosítsa csapata hosszú távú jövőjét.

„Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy mikor 70 éves leszek, már nem akarok aktív részese lenni a versenyeknek. Még mindig ez a helyzet és már 67 éves vagyok” – mondta Sauber.

„A legfontosabb dolog számomra az, hogy stabilitást hozzak a csapatba, és megteremtsem azt az anyagi hátteret, ami előrébb vihet bennünket. Mikor ez eljön, elérkezik számomra az a pillanat, hogy hátra álljak, és a háttérben maradjak.”

A Sauber istállónak már érvényes szponzori szerződése van a Telmex-szel a jövő évre, ám a csapatfőnök elmondta, hogy a híresztelésekkel ellentétben, a mexikói telekommunikáció cég nem vásárolta be magát a csapatba.

„Én birtoklom a csapat száz százalékát, és jelenlegi terveink között nem szerepel olyan, hogy eladnánk a csapatot vagy akár egy részét” – folytatta. „Együttműködésünk a Telmex céggel, amely 2011. január elsején lép életbe, semmiféle részvénymozgást nem foglal magában, pusztán szponzori együttműködés.”

Bár a csapat kiválóan fejezte be az idei évet, volt néhány igen erős versenye, az év eleje nem úgy alakult számára, ahogy azt tervezte, ami Sauber úr szerint komolyan hátráltatta szakembereik munkáját a szponzorkeresésben.

„Nagyon kemény volt, efelől semmi kétség” – magyarázta. „Az autó nem csak lassú volt, de megbízhatatlan is, ami elég szokatlan ettől a csapattól. És ehhez párosult az is, ami ebben a sportban nem ritka, hogy elég sokszor voltunk balszerencsések.”

„Ez nem csak bosszantó volt, hanem igencsak megnehezítette a dolgunkat a lehetséges szponzorokkal való tárgyalásban, ami valahol érthető is volt, és nem tudtunk ezzel mit kezdeni.”

Az üzletember viszont hozzátette, hogy egy pillanatig sem bánta meg, és soha nem is fogja megbánni, hogy átvette a csapat irányítását, ugyanis nem tudta volna végignézni, ahogy véglegesen megszűnik a nevét viselő alakulat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!