Sauber: Elfogadhatatlan versenyzőink viselkedése

Elfogadhatatlannak minősítette Marcus Ericsson és Felipe Nasr viselkedését a Sauber Forma-1-es csapatát irányító Monisha Kaltenborn.


Elfogadhatatlannak minősítette Marcus Ericsson és Felipe Nasr viselkedését a Sauber Forma-1-es csapatát irányító Monisha Kaltenborn.

A két versenyző a vasárnapi Monacói Nagydíjon ütközött össze, miután Ericsson a futam 48. körében megpróbálta megelőzni csapattársát a La Rascasse-ban.

A baleset következtében a Sauber mindkét versenyzője feladta a versenyt.

Nasrt korábban arra kérték, engedje el maga mellett Ericssont, a brazil azonban megtagadta a lehetőséget, ezért később Ericssonnak azt mondták, próbálja megelőzni csapattársát.

„Elfogadhatatlan viselkedés volt mindkét versenyzőnk részéről” – mondta frusztráltan Monisha Kaltenborn csapatfőnök.

„A csapat kemény munkája balesettel fejeződött be. Marcus és Felipe pontosan tudják, mennyi munkát fektetünk be minden versenyhétvégébe. Az ő felelősségük, hogy eljussanak a kockás zászlóig.”

„A helyzet kiértékelése után fontos lett volna, hogy a gyorsabb autót minél hamarabb előre juttassuk, hogy meg tudjuk ragadni a lehetőséget. A döntésünket a versenyautók adatai alapján hoztuk meg. A történtek után csapaton belül tisztáztuk a helyzetet, és mindkét versenyzőnk tisztában van a felelősséggel. Szóval ilyen incidens még egyszer nem fog előfordulni.”

A baleset okozásáért Ericsson 3 rajthelyes büntetést kapott a soron következő Kanadai Nagydíjra.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS