Bahreini Nagydíj

Sauber értetlenül áll a gyenge szereplés előtt

Sauber értetlenül áll a gyenge szereplés előtt

Peter Sauber elárulta, hogy maga sem érti, miért nem jönnek az eredmények, pedig a téli tesztek után mindenki komoly eredményeket várt tőlük a szezon első versenyein, de mindhiába.Peter Sauber elárulta, hogy maga sem érti, miért nem jönnek az eredmények, pedig jól alakultak számukra a téli tesztek, ami után mindenki komoly eredményeket várt tőlük a szezon első versenyein.

A svájci bázisú alakulat annak ellenére sem rogyott meg, hogy az egykori tulajdonos, a BMW a tavalyi szezon végén kivonult a sportból, és nagyon keményen készült az idei évre, ezért is érthetetlen, hogy miért bukdácsolt az eddigi versenyeken.

Sauber úr nem csoda, hogy csalódottságának adott hangot, ugyanis a téli tesztek után sokkal többet várt csapatától, azonban elmondta, hogy nem adják fel, de első körben magyarázatot vár a gyenge szereplésre.

„Ami a teljesítményt illeti, nem állunk ott, ahova vártuk magunkat, és ahol lennünk kellene az elvégzett munka illetve fejlesztések után” – mondta a csapatfőnök.

“Magyarázatot várok a történtekre.”

„Ami tiszta, hogy nagy volt a bizonytalanság az egész csapat körül a tavalyi szezon második felében, miután a BMW bejelentette év végi kivonulását.”

“A csapaton belül senki sem tudta biztosan, hogy ott leszünk-e a rajtrácson a szezonnyitón Bahreinben.”

„A bizonytalanság pedig csak azt követően szűnt meg, hogy átvettem a csapat irányítását, és a srácok ismét látták a jövőt. Most az a feladatunk, hogy minél előbb behozzuk azt az időt, amit a bizonytalanság miatt elvesztettünk a tavalyi év második felében.”

Sauber azt is elmondta, hogy bár látszólag simán ment az átállás, még szokniuk kell, hogy nincs mögöttük egy nagyvállalat, hanem csakis magukra számíthatnak, mint egy igazi független kiscsapat.

„Egy új kezdet ez számunkra, és még nem történt meg a teljes átállás” – magyarázta. „A költségvetésünket 40%-kal lecsökkentettük, és a dolgozóink számát megharmadoltuk.”

„Ez pedig hatalmas csökkentés. Azonban ezzel nem csak nekünk, hanem a többi, már meglévő csapatnak is szembe kellett néznie, hiszen a FOTA az idei évtől bevezetett bizonyos korlátozásokat, így mindenkinek vissza kellett vennie minden területen.”

„Nekünk most az a dolgunk, hogy átálljunk, és új módszereket fejlesszünk ki a hatékonyság növelése érdekében. Ez nem csak a technikai fejlesztésekre, hanem például a mérnökök munkájára is vonatkozik, hogy miként dolgozzanak együtt a két új versenyzővel.”

A Sauber istállónál személyi változás is történt az elmúlt napokban. A Force India egykori kiválósága, James Key vette át a technikai igazgatói pozíciót Willy Rampf-tól, aki már korábban jelezte, hogy elhagyja a csapatot.

A csapatfőnök pedig sokat vár a szakembertől, aki már bizonyította tehetségét az indiai csapatnál.

„Első versenye a csapattal Sanghajban lesz. Legfontosabb feladata az lesz, hogy kiaknázza a C29-ben rejlő lehetőségeket, amit mi nem voltunk képesek megtenni az első három versenyen” – mondta.

„Ezt követően pedig a technikai részleg átszervezése és megerősítése lesz a feladata. Több változtatásra számítok, de ezek nem egyik pillanatról a másikra mennek majd végbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!